• Huvudsponsor

Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Måndag Mån 11 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Idag 15 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Onsdag Ons 20 Oktober Okt
Fredag Fre 22 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt

”MoDo har ett jättespännande lag på gång”

2 september 2021 15:00
Lagpresentation

SDHL-säsongen är mindre än två veckor bort och vi fortsätter att gå igenom samtliga klubbar – lag för lag. Näst på tur: MoDo Hockey, och här ger Pelle Hägglund på Örnsköldsviks Allehanda sin syn på laget. ”Jag tror att MoDo kommer att spela semifinal”, säger han.


Efter att ha hamnat på kvalplats säsongen 2019/20 höjde sig MoDo rejält i fjol. Övikslaget var sexa när grundserien summerades. De tog 52 poäng, vilket var 22 fler än säsongen dessförinnan. Nu siktar MoDo på att ta ytterligare ett kliv och Pelle Hägglund, som bevakar klubben för Örnsköldsviks Allehanda, tror att de har goda chanser att lyckas med det.

– MoDo har ett jättespännande lag på gång. De fick ihop det bra i fjol. I grunden är det ett ganska ungt lag med många talangfulla spelare, kryddat med några rutinerade spelare. Förra säsongen var laget lite ojämnt stundtals, med det finns en enorm utvecklingspotential, säger Pelle Hägglund.

Värvat en spelare

Den största anledningen till att Pelle Hägglund tror att MoDo har en bra säsong framför sig är kontinuiteten i laget. Endast en spelare (Kaitlyn Tougas) har värvats under våren/sommaren och Björn Edlund går in på sin femte säsong som huvudtränare.

– Björn är omtyckt i laget och är väldigt seriös. Till den här säsongen slipper han sportchefsrollen och kan bara fokusera på att vara tränare, även om han såklart har varit med och byggt laget, säger Pelle Hägglund.

– Kollar vi bland spelarna i laget tror jag att ett gäng spelare kommer att ta ytterligare kliv. Maja Grundström kommer att bli ännu bättre. En annan är Lina Ljungblom, som var sensationell i fjol. Hon har ett enormt driv och är en riktig jäkla vinnarskalle. Jag garanterar att hon etablerar sig i toppskiktet av SDHL i år. Sedan har du de lite mer rutinerade spelarna som kommer att få nyckelroller, som Olivia Carlsson, Lore Baudrit och Marion Allemoz, säger Pelle Hägglund

Starkt målvaktspar

Utöver kontinuiteten framhåller Pelle Hägglund MoDos målvaktspar – den tjeckiska landslagsduon Klara Peslarova och Viktorie Svejdova – som en styrka kommande säsong. Förra säsongen stod Peslarova 27 matcher (93,87 i räddningsprocent) medan Svejdova fick chansen i tio matcher (92,13 i räddningsprocent).

– Det är lagets bästa lagdel. Jag håller det som ligans bästa målvaktspar till och med. Sara Grahn är kanske den bästa målvakten, men jag håller Peslarova som topp-2 i den här ligan. Mycket tack vare hur jämn hon är. Hon gör aldrig en dålig match och ger alltid MoDo en möjlighet att vinna matcher. Vid sidan av henne är Svejdova också en väldigt bra SDHL-målvakt, säger Pelle Hägglund.

Om vi har kontinuiteten och målvaktssidan som styrkor. Vad ser du för frågetecken kring MoDos lagbygge?

– Nyligen hade de nio forwards, plus ett par unga komplementsspelare. Då kändes forwardssidan lite tunn, men nu har de fått in Kaitlyn Tougas. Hon är en poängspelare och kommer att spela i förstakedjan. Där blev det största frågetecknet nästan ett utropstecknet. Nu har de fått lite bättre bredd framåt, vilket gör att Olivia Carlsson, Lina Ljungblom och Jaycee Magwood får lite avlastning. Det var en superviktig värvning, säger Pelle Hägglund.

"Tror MoDo spelar semifinal"

Som tidigare nämnt har MoDo än så länge bara värvat Kaitlyn Tougas. Bland spelarna som har lämnat hittar vi Josefine Biseth Engman, Nathalie Lidman (till Leksand), Majken Gunnarsson (Göteborg), Amanda Ahlm (slutar) samt Sofia Engström (slutar).

– Sofia Engström lämnar ett stort tomrum efter sig. Utan henne har MoDo fyra toppbackar som kommer att få mycket speltid, och då tänker jag på Erica Rieder, Daniela Pejsova, Paula Bergström och Mina Waxin. Bakom dem är det lite tunnare, Pelle Hägglund.

Förra säsongen tog det alltså stopp i kvartsfinal för MoDo. HV71 vann med 2-0 i matcher, men den här säsongen tror Pelle Hägglund att Övikslaget kommer att nå längre än så.

– Jag säger inte att det blir guld, men jag tror att MoDo kommer att spela semifinal. Jag tror att MoDo blir topp-4 i grundserien, eller jag är ganska säger på att det blir topp-4 för dem. Brynäs känns lite för bra för övriga lag, men därefter tror jag att det kommer att bli jämnt mellan flera lag, säger Pelle Hägglund.