Publicerad: 2020-02-22
Alla topplagen är vidare från kvartsfinalspelet. Nu väntar semifinaler för HV71, Luleå, Brynäs och Djurgården!

HV71 - Leksand 7-1

HV71 till semifinal efter 2-0 i matcher

Seriedominanten HV71 hade inga problem att navigera sig till semifinal. Den andra kvarten mot Leksand vanns med klara 7-1. Segerrycket kom dock först i den tredje perioden, där småländskorna gjorde två snabba mål i upptakten och tog ledningen med 5-1.

22:54 1-0 (SH1) HV71 23. Hakala, Sanni (3)
28:39 2-0 (EQ) HV71 19. Tougas, Kaitlyn (1)
32:52 2-1 (SH1) LIF 67. Woods, Emma (1)
35:36 3-1 (EQ) HV71 97. Healey, Jessica (2)
41:39 4-1 (EQ) HV71 57. Ljungblom, Lina (2)
43:59 5-1 (PP1) HV71 5. Morin, Sidney (3)
55:01 6-1 (EQ) ENG HV71 18. Borgqvist, Anna (1)
58:31 7-1 (PP1) HV71 23. Hakala, Sanni (4)

Brynäs - SDE 8-3

Brynäs till semifinal efter 2-0 i matcher

{!B}

Brynäs är vidare till semifinal efter en komfortabel seger mot SDE i den andra kvarten. Det var målrikt och jämnt i halva matchen, men vid ställningen 4-3 i mittperioden så gjorde Brynäs ett ryck. Laget sköt tre mål på fem minuter, tog ledningen med 7-3 och hade sedan kontroll på tillställningen.

01:16 1-0 (EQ) BIF 13. Cava, Michela (2)
07:55 2-0 (SH1) BIF 24. Grahm, Erika (1)
08:46 2-1 (PP1) SDE 8. Wielenga, Savine (1)
23:32 3-1 (EQ) BIF 24. Grahm, Erika (2)
31:22 3-2 (EQ) SDE 16. Ganney, Leanne (1)
32:34 4-2 (EQ) BIF 24. Grahm, Erika (3)
32:54 4-3 (EQ) SDE 16. Ganney, Leanne (2)
33:45 5-3 (EQ) BIF 15. Stalder, Lara (2)
37:57 6-3 (EQ) BIF 15. Stalder, Lara (3)
38:24 7-3 (EQ) BIF 13. Cava, Michela (3)
42:54 8-3 (PP1) BIF 16. Mrazova, Katerina (2)

Luleå - Linköping 5-1

Luleå till semifinal efter 2-0 i matcher

Luleå är vidare till semifinal, och tog en solid hemmaseger mot Linköping i den andra kvarten. Matchen avgjordes i upptakten av den tredje perioden när Luleå sköt tre snabba mål och ökade ledningen från 2-1 till 5-1. Hemmalaget vann skotten med hela 43-18, dessutom.

16:00 1-0 (PP1) LHF 16. Nieminen, Petra (2)
23:18 2-0 (EQ) LHF 33. Karvinen, Michelle (2)
26:49 2-1 (PP1) LHC 36. Kruse Johansen, Emilie (1)
41:40 3-1 (EQ) LHF 9. Osawa, Chiho (1)
42:31 4-1 (PP1) LHF 67. Peterson, Linn (2)
44:48 5-1 (EQ) LHF 6. Hiirikoski, Jenni (1)

Djurgården - AIK 3-2 (OT)

Djurgården till semifinal efter 2-0 i matcher

{!A}

Vilken dramatik! Djurgården är klart för semifinal efter att ha slagit ut AIK med 2-0 i matcher, men andra segern satt minst sagt långt inne. AIK 2-2-kvitterade med knappa två minuter kvar att spela, och sedan vidtog en maratonförlängning. Först i den tredje övertidsperioden, efter drygt 100 minuters spel, så kunde Sofie Lundin avgöra för Djurgården fram till 3-2.

05:31 0-1 (EQ) AIK 8. Udén Johansson, Erica (2)
44:16 1-1 (EQ) DIF 18. Östensson, Alice (1)
47:11 2-1 (EQ) DIF 39. Wakefield, Jennifer (2)
58:09 2-2 (EQ) AIK 49. Rask, Fanny (1)
101:00 3-2 (EQ) DIF 41. Lundin, Sofie (1)