• Huvudsponsor

Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar

Inför slutspelet: DIF tar med sig starka avslutningen in till slutspelet

7 februari 2019 11:00
Slutspel 18/19

Sex dagar till slutspel och sjätteplacerade Djurgården och huvudtränaren Alana Blahoski sammanfattar deras säsong som startade tufft men avslutades starkt. Blahoski berättar även varför de ser fram emot att möta Linköping i kvartsfinal och vad de behöver göra för att besegra fjolårets silvermedaljörer.


Grundserien är över, hur sammanfattar ni den för er del? 
Våra spelare och hela laget har sakta men säkert blivit bättre och bättre under säsongens gång. Vi listade ut vad för typ av spel vi behöver spela med det lag vi har. Ser man individuellt så har spelarnas självförtroende ökat enormt från början av säsongen till nu och jag är väldigt nöjd över hur vi avslutade andra halvan av säsongen. Vi har stött på motgång hela säsongen lång och vi har tagit oss förbi det på grund av hjärtat och karaktären hos varenda en av DIF Dam-spelarna.

Ni hade en tuff start på säsongen men under andra halvan av säsongen tog ni desto mer poäng. Vad bidrog till det? 
Vi började säsongen med en del tomma platser på defensiven och för att bli ett defensivt starkare lag så fick jag sätta en av våra bästa offensiva spelare, Josephine Jakobsen, på blålinjen. Hon har hjälpt enormt i den defensiva zonen och med att skapa framåt med hennes offensiva färdigheter. Jag tror också generellt att självförtroendet hos spelarna och laget har växt. Varje spelare vet sin egna roll och därmed hur de bäst kan bidra till att göra laget framgångsrikt.

Nämn tre spelare som är extra viktiga inför slutspelet och varför? 
Lollo (Lovisa Berndtsson) har spelat otroligt bra i mål. Hon kommunicerar, kontrollerar pucken och rör sig väldigt bra och screenar bort alla skott.

Vi har en högerfattad defensivspelare som förstärker oss till slutspelet och detta frigör förhoppningsvis Josephine Jakobsen att återgå till offensiven. Hon är verkligen en otrolig offensivspelare. Självklart kommer det komma stunder då vi behöver putta tillbaka henne till defensiven, främst box play och powerplay, men jag hoppas att vi kan utveckla vår offensiv genom att få tillbaka Jakobsen där framme.

Andrea Dalen är en annan otroligt mångsidig spelare som kommer att få se mycket tid både fram och bak i special teams-situationer. Hon är en äkta ledare både på och utanför isen och hennes energi och jobb har hjälpt alla övriga spelare att nå en högre nivå den här säsongen.

Favorittippade Linköping blir era motståndare i kvartsfinalen, vad talar för att det blir ni som går vidare till semifinal? 
Vi har spelat väldigt bra mot Linköping i de två senaste grundseriematcherna som vi mött varandra, en hemma och en borta. En av våra bästa matcher den här säsongen var en bortamatch mot Linköping den 12 december. Vi låg rätt i våra positioner och tog puckar till kassen. Sen besegrade vi Linköping hemma den 12 januari i vår sista match mot dem. Det kommer bli en bra och utmanande serie men vi vet att vi kan slå dem om vi spelar smart och konsekvent hockey i tre perioder.