• Huvudsponsor

Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep

AIK: Sabina Eriksson

20 augusti 2019 11:39
Nyförvärv

Under kommande dagar kommer vi att höra av ett nyförvärv i respektive lag. Näst på tur är hon som ska vakta AIK:s kasse, ingen mindre än Sabina Eriksson som kommer senast från HV71.


Ny säsong och nytt lag! Vad lockade dig till klubbytet?
– Jag är supertaggad! AIK är ett lag som för mig alltid stått för stabilitet. En klubb som jag sett upp till sen jag var liten. Det finns en stark stomme i laget, men framförallt ett starkt ledarteam och en klubb som är mån om sina spelare.

Hur har dina första intryck av din nya klubb varit?
– Det har varit jättebra. Jag har bott i Stockholm ca 1 månad nu och jag trivs både på och utanför ishallen, vilket är jätteviktig. Jag var blivit väl omhändertagen av både lagkamrater och ledarteam. Jag har fått ett proffsigt och seriöst intryck av klubben.

Vad hoppas du att klubbytet ska tillföra för dig personligen?
– Jag hoppas och tror självklart att det kommer tillföra mycket för mig, både på och utanför isen. Ibland kan miljöombytet vara avgörande för en fortsatt utveckling, och jag tror att AIK kommer stötta mig och ge mig de förutsättningarna jag behöver för att ta mig framåt i min karriär.

Och vad vill du bidra med i ditt nya lag?
– På isen vill jag självklart sprida trygghet och stabilitet till laget. Jag är också en spelare som vill sprida glädje och bjuder gärna på mig själv.

Vad har ni för förväntningar på nästa säsong för ert lag?
– Det är någonting vi kommer sätta oss ner som lag och prata om. Det är en säsong där många lag har många nya spelare, så även vi. Men självklart så går man ut varje match för att vinna och slåss om guldet. En spännande säsong helt klart.

Vi är mitt i sommaren och ni laddar för de kalla ishallarna framöver, hur ser försäsongsträningen ut och vad fokuserar ni på just nu?
– Svårt fråga. Laget kör stenhårt med deras program medan jag kör på med målvaktsspecifika övningar samt fokus på rehab för mitt knä. Detta är vanligt då målvakter och utespelare kräver olika typer av uthållighet och styrka.

Snabba frågor

Vem är din nya klubbs clown i omklädningsrummet?
– Haha förutom mig själv så skulle jag nog säga Stella Forsberg.

Vem är starkast i hockeyfysen?
– Solklart, fysmonstret Fanny Rask!

Vem har bästa sommarbrännan?
– Det återstår att se, vi har ett gäng som hänger i Spanien. Sabbe, Lisa eller Fanny bör ta hem den!

Vem längtar mest efter säsongsstart?
– Enkel fråga, det är helt klart jag själv!