• Huvudsponsor

Final 1: Luleå/MSSK vs. Linköping HC - Vilka sätter ribban för finalserien?

13 mars 2019 11:05
Slutspel 18/19

Idag är det äntligen dags när det har blivit dags för första finalen mellan Luleå/MSSK och Linköping. Det sker med start 18.30 i Coop Norrbotten Arena och matchen kan ses på SVT.


Luleå/MSSK har övertygat hela säsongen.
Luleå/MSSK har haft en fin säsong där de hållit en jämn nivå sett till hela säsongen. På vägen till finalen har Luleå/MSSK slagit ut AIK och HV71 i tre raka.

– Det är fantastiskt att finalveckan är igång”, sa Emma Nordin i måndagens studio SDHL och fortsatte,

– Vi har fokuserat och kört en hel del tävlingsmoment och fått igång energin. Nu när det börjar närma sig har vi jobbat mer mot försvarsspelet, lite anfallsspel, olika detaljer och mer presspel.

Luleå/MSSK och Linköping har stått mot varandra i final tre gånger på fyra år så det blir vad man kalla det en favorit i repris.
– Mina förväntningar på den här finalserien är att det kommer bli en tuff serie. Under många år har vi haft tuffa fighter med bra kvalité på matcherna, ett intensivt spel, högt tempo och många spelare med hög kapacitet.

– Lite smågrinig, det är ju två jättar som möts. Det kommer bli tufft, intensivt och fartfyllt, avslutar Emma Nordin.

Linköping har kommit starkare på slutet
Linköping som haft en skadedrabbad säsong har efter jul kommit ihop starkare och i slutspelet hittat tillbaka till sitt spel. På vägen till finalen har de slagit ut Djurgården och MODO.

– Det känns riktigt bra. Senaste matcherna spelade vi bra som lag och kom ihop i gruppen så det ska bli spännande att dra igång, sa den rutinerade Pernilla Winberg när hon gästade Studio SDHL tidigare i veckan.

Hur har ni som lag påverkats av skadorna? – Det drabbade oss väldigt mycket i början och så blev Stalder skadad. Det är klart att man inte kommer ihop lika bra lag i början men nu har vi lärt oss det och vi har blivit starkare.

"Det kommer bli tuffa tag"

Vad ser du mest fram emot? – Det är alltid tighta matcher, mycket känslor därute så det kommer bli spännande att möta dem igen. Revanschförlust som hänger i luften från förra året också så det ska bli kul. Vi ska hålla oss till vårt eget spel, precis som vi gjort. Spela tillsammans, hitta glädjen i vårt spel och bara köra på.

– Det är all in nu när det handlar om guldhjälmarna, det kommer bli tuffa tag därute.

På frågan till både Emma Nordin och Pernilla Winberg om vilket lag som är grinigast av Luleå och Linköping svarade de båda med ett skratt motståndarlaget. Grinigt kan vi räkna med men det är final och då är det givet mycket känslor.

Nedsläpp 18.30 i Coop Norrbotten Arena. Matchen ser ni på SVT om ni inte kan vara på plats uppe i Luleå.