Topplagen rycker efter nya segrar
Publicerad: 2019-10-20
Efter att ha förlorat lördagens SDHL-match mot HV71, skulle Brynäs revanschera sig i bortamötet med Göteborg. Efter att Lara Stadler stått för ett hattrick, kunde man till slut hålla undan och vinna med 5-3 i Öckerö Ishall. Även topplaget HV71 fortsätter att övertyga, då man till slut avfärdade Leksand ganska komfortabelt och vann med 6-3 hemma i Kinnarps Arena.

Göteborg-Brynäs 3-5

Inför den 102-hövdade publiken i Öckerö Ishall skulle Göteborg försöka hitta vägen till vinnarspåret i matchen mot topplaget Brynäs. Det började tungt, med ett tvåmålsunderläge redan efter 3,5 minuter. Man lyckades få in två puckar innan tio minuter var spelade, men Brynäs fick in två under samma tidsperiod. Till slut lyckades ändå Brynäs hålla undan och få känna segerns sötma efter lördagens förlust. Lara Stadler får ses som matchvinnare för Gävlelaget, då hon gjorde hattrick och nu står noterad för 12 mål.

02:17 0-1 (EQ) BIF 15. Stalder, Lara (10)

03:27 0-2 (EQ) BIF 2. Nylén-Persson, Maja (4)

06:01 1-2 (EQ) GÖT 16. Carlsson, Jennifer (2)

06:54 1-3 (EQ) BIF 10. Krizova, Denisa (4)

08:32 1-4 (EQ) BIF 15. Stalder, Lara (11)

10:04 2-4 (EQ) GÖT 10. Rantanen, Matilda (1)

27:57 2-5 (PP1) BIF 15. Stalder, Lara (12)

29:21 3-5 (EQ) GÖT 16. Carlsson, Jennifer (3)

HV71-Leksand 6-3

Leksand, som tog sin första seger för säsongen i bortamatchen med Göteborg under lördagen, strävade efter att skrälla mot serieettan HV71. Man tog också ledningen, men efter sex raka mål för Jönköpingslaget kunde man till slut ganska komfortabelt ta sin 12:e seger i rad på lika många försök i säsongsupptakten.

04:48 0-1 (EQ) LIF 46. Karlsson, Ida (1)

06:05 1-1 (EQ) HV71 18. Borgqvist, Anna (2)

09:07 2-1 (PP1) HV71 26. Olsson, Hanna (7)

11:21 3-1 (EQ) HV71 18. Borgqvist, Anna (3)

12:23 4-1 (EQ) HV71 19. Tougas, Kaitlyn (4)

14:30 5-1 (PP1) HV71 57. Ljungblom, Lina (3)

37:29 6-1 (EQ) HV71 57. Ljungblom, Lina (4)

39:22 6-2 (EQ) LIF 67. Woods, Emma (2)