Näst sista omgången - Lyckas MODO hålla slutspelsplatsen levande?
Publicerad: 2020-02-14
Inför match
Denna härliga fredag har vi en full omgång att se fram emot, för att inte tala om näst sista omgången i grundserien 2019/20. Mest spännande ikväll är om vi riktar blicken till tabellen och strecket, striden mellan Linköping och MODO.

Djurgården-MODO
Hovet

I Stockholm och på Hovet har vi tabellfyran som tar emot MODO, tabellnian. I den här matchen har vi ett måste och det är riktad mot MODO som måste vinna under ordinarie tid. Men så enkelt är det inte, de måste också hoppas på att Linköping förlorar sin match för att slutspelshoppet ska leva vidare.

Linköping-Luleå/MSSK
SAAB Arena

I Linköping och SAAB Arena möter Linköping som i skrivande stund poängmässigt har den sista slutspelsplatsen, sedan ett par veckor klara Luleå/MSSK. Vinner LHC ikväll är det helt klara men skulle de förlora matchen och MODO vinner sin match står det klart att det avgörs imorgon mellan just Linköping och MODO.

Leksand-AIK
Tegera Arena

I Leksand och Tegera Arena blir det stockholmsbesök när Leksand tar emot AIK denna fredagkväll. Inget av lagen är klara kring vilken position i tabellen de landar på. Klara är för slutspel är båda iallfall likaså att de börjar på hemmaplan nästa vecka. Tidigare när lagen mötts har det blivit vinst för AIK ..

Brynäs-SDE
Moniter ERP Arena

I Gävle och Monitor ERP Arean tar inför kvällens match tabelltrean emot historiska SDE som vi hittar på en sjätteplats, klubbens första slutspelsavancemang. Båda lagen spelar ikväll för att antingen behålla sin tredjeplats eller som i SDEs fall knipa femteplatsen.

Göteborg-HV71
Angered Arena

I Göteborg och Angered Arena har vi sist ut denna hockeyfredag botten som möter toppen, dvs Göteborg som ligger sist i tabellen tar emot HV71 som är seriesegrare. Båda lagen kan inte göra så mycket med kvällens poäng. GHC spelar för självförtroendet och HV71 för att kunna slå rekord i totala poäng i grundserien.

Svenska Damhockeyligan