Segrar för topplagen
Publicerad: 2020-11-29
Efter match
Fyra av fem lag på övre halvan av tabellen spelade under söndagen – och samtliga topplag vann sina matcher. Djurgården och Luleå/MSSK tog klara segrar över AIK respektive Göteborg. Medan Linköping och HV71 vann efter övertid, mot SDE respektive Modo.

Djurgården-AIK 5-1

Stockoholmsderbyt slutade med en klar seger för Djurgården. Den som framförallt visade vägen för hemmalaget var Andrea Dalen. Hon gjorde både 1-0 och 2-1. Sedan spelade hon fram till Djurgårdens tredje och fjärde mål. Även Josefine Jakobsen blev tvåmålsskytt och båda målen kom i powerplay.

Djurgården är nu bara en poäng bakom tabellfyran Linköping. AIK är fortsatt åtta i tabellen.

18:14 1-0 (EQ) DIF 10. Dalen, Andrea (8)

18:47 1-1 (EQ) AIK 18. Kucera, Brittany (1)

24:42 2-1 (EQ) DIF 10. Dalen, Andrea (9)

45:51 3-1 (PP1) DIF 63. Jakobsen, Josefine (9)

47:54 4-1 (EQ) DIF 41. Lundin, Sofie (4)

57:14 5-1 (PP1) DIF 63. Jakobsen, Josefine (10)

Linköpng-SDE 2-1 OT

Målvakterna Staphanie Neatby (LHC) och Lindsey Post (SDE) såg till att hålla siffrorna nere. Neatby räddade 35 skott och Post 36 och därför var det bara 1-1 efter ordinarie matchtid. I övertiden klev Rhyen Mcgill fram och sköt extrapoängen till östgötarna.

Den poängen ser till att tabellfyran Linköping fortfarande har en poäng till godo ner till Djurgården. SDE är sjua i tabellen.

38:48 0-1 (EQ) SDE 4. Hamers, Kayleigh (6)

42:08 1-1 (EQ) LHC 16. Brunvold, Marthe (1)

62:46 2-1 (EQ) LHC 28. Mcgill, Rhyen (7)

Göteborg-Luleå/MSSK 1-4

Även om Göteborg förlorade med 1-4 mot Luleå/MSSK måste hemmalagets målvakt Nicole Jackson få beröm. Hon hade över 93 i räddningsprocent och stoppade hela 58 skott.

Jenni Hiirikoski var gästernas stora hjälte. Hon gjorde två mål och spelade fram till ett. Därmed är hon uppe på 25 poäng efter 18 matcher och är med det tvåa i backarnas poängliga.

10:24 0-1 (EQ) LHF 86. Cava, Michela (15)

22:29 0-2 (EQ) LHF 6. Hiirikoski, Jenni (4)

34:20 0-3 (PS) LHF 6. Hiirikoski, Jenni (5)

41:53 1-3 (EQ) GÖT 26. Clayton Carroll, Hannah (6)

47:08 1-4 (EQ) LHF 86. Cava, Michela (16)

HV71-Modo 3-2 OT

Efter en mållös förstaperiod var det gästande Modo som kopplade greppet om matchen i andra perioden efter två mål inom loppet av drygt fem minuter. HV71 kom dock tillbaka och tog matchen till övertid. Väl där avgjorde Danielle Stone, med sitt 17:e mål för säsongen.

HV71 behåller sin tredjeplats och Modo är fortsatt sexa i tabellen.

24:22 0-1 (EQ) MODO 14. Engström, Sofia (1)

30:12 0-2 (PP1) MODO 7. Ljungblom, Lina (7)

37:21 1-2 (EQ) HV71 23. Hakala, Sanni (4)

44:55 2-2 (EQ) HV71 29. Wikner-Zienkiewicz, Felizia (3)

61:35 3-2 (PP1) HV71 17. Stone, Danielle (17)