• Huvudsponsor

Onsdag Ons 3 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar

Förslag på ändringar i serie- och tävlingsbestämmelserna för Flick- och damserierna

16 april 2021 13:45
Information

Vi kunde för ett par veckor sedan kora en vinnare och säsongen kunde sättas punkt för. Arbetet inför nästa säsong är för fullt igång med förberedelser och planering där vi vill informera om några förslag till förändringar.


Dam- och flickprojektet pågår för fullt tillsammans med SDHL, Damettan och andra parter och därifrån kommer ett förslag om att göra Damettan lite spetsigare för topplagen från januari och för att ge möjlighet till bra matcher inför kvalet till SDHL. Förslaget är att de två första lagen i varje region får möta en annan regions två första lag i en serie med fyra lag och sex tuffare matcher för att sedan gå in i kvalspelet.

Svensk Ishockeys Flick-och damprojekt startade upp för två månader sedan och är inne i en kartläggningsfas av nuläget i hockeysverige.

– "Även om vi är i ett ganska tdigt skede i processen där strategier inte är framtagna kan vi se att vi behöver stimulera de seniorlag som ligger i nivån under SDHL och som vill utmana. Vi är överens om att detta kan vara en positiv signal inför kommande säsong", säger projektledare Sara Ridderlund.

Det har också under flera säsonger varit diskussioner om damjuniorspel, där är förslaget att varje region kvalar fram två lag som avslutar säsongen med tre helger av damjuniorslutspel. De två första helgerna är gruppspel och den sista helgen är slutspel och varje lag kommer få åtta bra juniormatcher.

Projektledare för Svensk Ishockeys Flick- och damprojektet 2030 Sara Ridderlund ser positivt på de förändringar som ligger på förslag för tävling.

– "Även om uppdraget för projektet är att i stort ta fram strategier för tillväxt - utveckling - prestation med sikte på 2030 ska också action börja synas redan kommande säsong. Framförallt damjuniorplattformen som börjar växa fram och som är ett ganska ungt begrepp inom Flick- och damishockeyn. Det skickar signlaer om att det är en ökande population och att vi tror att ta fram strategier för Utveckling ligger i linje med den nya damjuniorplattformen som byggs fram genom detta tävlingsförslag", avslutar Ridderlund.

Beslut i dessa frågor kommer tas i juni 2021.