Idel bortasegrar
Publicerad: 2020-11-28
Efter match
Lördagen var bortalagens dag. Det blev triss i bortasegrar. Luleå/MSSK vände och vann toppmötet mot HV71 medan Djurgården besegrade Linköping och Modo nollade Göteborg.

Linköping-Djurgården 1-3

Senast de här lagen möttes vann Linköping, men under lördagen fick Djurgården sin revansch. De grundalade segern i den första perioden där stockholmarna gick ifrån till 2-0 efter mål av Sofie Lundin samt Nicole Hall. Djurgården vann till slut med 3-1.

Djurgården kröp därmed närmare LHC i tabellen. Östgötarna är dock forsatt fyra på 34 poäng. Två poäng bakom hittar vi Djurgården.

03:01 0-1 (PP1) DIF 41. Lundin, Sofie (3)

17:48 0-2 (EQ) DIF 89. Hall, Nicole (1)

47:46 0-3 (EQ) DIF 14. Mauermann, Alexis (4)

58:20 1-3 (EQ) LHC 77. Johansson, Linnea (6)

Göteborg-Modo 0-6

Efter tre raka förluster fick Modo fira en seger igen – och det var aldrig något snack mot Göteborg. Amanda Ahlm gjorde 1-0 efter drygt fyra minuter och innan första perioden var över hade Maja Grundström gjort 2-0. 6-0 skrevs slutresultatet till och noterbart är att Övikslaget hade sex olika målskyttar samt att gästernas målvakt Klara Peslarova räddade samtliga 30 skott.

Det här var Modos fjärde seger mot Göteborg den här säsongen.

04:52 0-1 (EQ) MODO 13. Ahlm, Amanda (5)

17:59 0-2 (EQ) MODO 25. Grundström, Maja (3)

32:12 0-3 (EQ) MODO 32. El-Mahmadi, Mariam (1)

37:12 0-4 (EQ) MODO 15. Biseth Engmann, Josefine (1)

44:34 0-5 (EQ) MODO 26. Allemoz, Marion (7)

59:53 0-6 (PP1) MODO 5. Pejsova, Daniela (5)

HV71-Luleå/MSSK 1-2

HV71 kom till den här matchen med sju raka vinster, medan Luleå/MSSK hade en vinstsvit på tre matcher – och det blev ett jämnt toppmöte. Men till slut var det Luleå/MSSK som gick segrande i finalreprisen från förra säsongen.

Den största matchvinnaren hos norrbottningarna var Petra Nieminen. Hon assisterade till 1-1 och drygt åtta minuter in i tredje perioden satte hon 2-1-målet.

Luleå/MSSK tog därmed över serieledningen igen. HV71 är kvar på tredje plats.

22:56 1-0 (EQ) HV71 5. Morin, Sidney (8)

39:56 1-1 (PP1) LHF 44. Jensen, Nicoline (3)

48:42 1-2 (EQ) LHF 16. Nieminen, Petra (11)