C More förvärvar rättigheter till SDHL till och med säsongen 2021/2022
Publicerad: 2020-08-28
Pressmeddelande
C More förlänger rättigheterna till SDHL i ytterligare två säsonger. Totalt 195 av säsongens 225 matcher kommer att visas på Sportkanalen och C More. - Det känns väldigt bra att C More väljer att förlänga två säsonger till och vill fortsätta vara med på den resan SDHL påbörjat, säger Angelica Lindeberg, kommersiell chef på SDHL.

Säsongerna 2020/2021 och 2021/2022 kommer hela tusen matcher per säsong från svensk hockeys högsta serier att sändas på C More. 195 matcher per säsong är från SDHL, både från grundserien och SM-slutspelet.

– Det känns väldigt bra att C More väljer att förlänga två säsonger till och vill fortsätta vara med på den resan SDHL påbörjat. Att alla matcher går att se är en viktig del i vår strategi kopplat till intresse om att få ut damhockeyn brett och hitta nya målgrupper och intressenter, säger Angelica Lindeberg, kommersiell chef på SDHL.

Totalt kommer drygt 30 av 195 matcher visas linjärt på Sportkanalen och C More, och runt 160 matcher kommer gå att streama på C More. Övriga 20 grundseriematcher och tio slutspelsmatcher, inklusive finalserien, kommer att visas hos SVT.

– Vi är väldigt glada över att fortsätta vår satsning på SDHL. Ligan utvecklas år efter år och vi vill fortsätta vara med på den resan säger Johan Cederqvist, kanalchef sportkanaler och rättighetschef på TV4 & C More.

SDHL-premiären spelas lördagen den 12 september där C More och Sportkanalen sänder 5 matcher. Upptaktsträffen inför säsongen den 8 september visas på Sportkanalen och C More.

Över tusen matcher från SDHL, SHL, Hockeyallsvenskan och Uppladdningen ser du exklusivt på C More, Sportkanalen, TV4 och TV12.

Information om den internationella sidan för att kunna se matcherna utanför Sverige kommer nästa vecka.

Signa upp dig idag här.

Vid frågor, kontakta:

Angelica Lindeberg, Kommersiell Chef på SDHL
[email protected], 073-745 70 31

Svenska Damhockeyligan