• Huvudsponsor

Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Idag 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Fredag Fre 25 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Onsdag Ons 30 September Sep
Lördag Lör 3 Oktober Okt

Mot finalen: Michelle Löwenhielm

5 mars 2020 16:32

I söndags stod det klart att HV71 som gått som tåget hela säsongen är ett av finallagen. Vi kollade läget med, inför säsongen hemvändaren Michelle Löwenhielm om favoritskapet, respekten för Luleå och om Kaxiga Bettan får vara med på guldfesten om HV71 vinner SM-guldet?


HV71 vann 32 av 36 matcher under ordinarie tid under grundserien och gick dessutom rent genom kvart- och semifinalerna. Härnäst väntar final mot de rutinerade Luleå/MSSK däremot är det HV71 som har favoritskapet.

– Det är bara roligt att vi har gjort det så pass bra, att vi tagit oss hit även fast vi haft det här favoritskapet. Det går att ta det olika men jag tycker det är roligt att vi gjort det bra hela vägen så att säga så nu gäller det bara att sätta spiken i kistan helt enkelt.

Tröttnar man på att vinna matcher?
– Nej vi vill ju vinna alla matcher och gör vi inte det så blir man ju besviken. Vi går in i varje match som att den vore ny och vill vinna varje match vi spelar. Roligt att vi har kunnat komma samman ändå och gjort det tillsammans och vunnit så många matcher.

Motståndarna i finalen som är Luleå/MSSK är däremot ett lag som vunnit mot Jönköpingslaget och respekten, den finns hos båda lagen gentemot varandra.
– Jag tror det är bra. Det kommer bli en rolig serie att följa och vi har som sagt respekt för varandra och dem har gjort det bra på senaste tiden. Jag tycker vi alla har haft det lite upp och ner även fast vi kanske har vunnit matcher, men nu gäller det. Det är alltid bra matcher mellan oss två så det ska bli roligt och vad som händer.

"Vara vårt bästa jag för att vinna"

Luleå/MSSK har varit i final flera gånger och vunnit tre SM-guld de senaste fyra åren. HV71 var i final senast säsongen 16/17 då de förlorade mot Djurgården.
– Det flesta i Luleå vet hur det är att vara i final och bara ett fåtal av oss här i HV71 vet det så det gäller att vi kommer samman och gör det match för match, står bakom varandra. Vi vet att det kommer bli tuffa och svåra matcher. Vi behöver vara vårt bästa jag för att vinna, gäller helt enkelt att vara på topp.

Michelle Löwenhielm som inför den här säsongen kom hem igen efter fem år i USA har stått för en fin prestation.
– Det har varit roligt. Jag är ganska stolt över mig själv och laget, det har känts bra och vi har gjort det bra. Jag har utvecklats och det har flutit på. Det blir roligt att se vad som kommer hända och jag hoppas jag gör det bra i finalen.

Vad är drömscenariot i finalen?
– Drömscenariot är att stå där med guldhjälmen, bara vara hur glad som helst och kanske fälla en tår. Hålla om varandra och veta att vi gjorde det här tillsammans.

Om HV7 vinner SM-guld får då kaxiga Bettan vara med på guldfesten?
– Väldigt bra fråga. Hon kan få vara med på en liten del, det är ju ändå Bettan.