• Huvudsponsor

Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Idag 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Fredag Fre 4 Oktober Okt

Semifinal MODO vs Linköping - LHC segrar i semi 1

26 februari 2019 20:12

Tisdagskvällen bjöd på den första semifinalen i årets slutspel när MODO tog emot Linköping i Fjällräven Center. Det var bortalaget som inledde starkast och knep den första vinsten.


Båda lagens tränare sa inför tisdagens nedsläpp att det varit tighta och tuffa matcher mellan MODO och Linköping under säsongens gång. Semifinalserien beskrevs som en maktkamp mellan årets grundserietvåa MODO och fjolårets silvermedaljörer Linköping. En maktkamp som alltså vanns av Linköping i den första semifinalen.

Den första perioden slutade mållös men det var i period nummer två som Linköping bärgade segern. Detta efter två snabba mål av Susanna Tapani och Pernilla Winberg. När Emilia Ramboldt utökade till 0-3 i den tredje perioden blev ledningen för stor för MODO att ta igen. Poängligaledaren Michela Cava gjorde dock ett försök när hon kort därefter reducerade till 1-3 men hemmalaget kom aldrig närmre än så.

Därmed tog Linköping en viktig första seger i semifinalserien som avgörs i bäst av fem matcher. Returmötet spelas på lördag och då är det tisdagens vinnare som tar emot MODO i Stångebro ishall med nedsläpp 18:00.

Semifinal 1 Målskyttar MODO: Michela Cava. Målskyttar Linköping: Susanna Tapani, Pernilla Winberg, Emilia Ramboldt. Fullständig statistik från matchen.

Semifinal 2 Spelas lördagen den 3 mars. Stångebro ishall. Nedsläpp 18:00.