Månadens spelare i september/oktober: Lara Stalder
Publicerad: 2021-11-05
Månadens spelare
Lara Stalder är Månadens Spelare i september och oktober i SDHL. Brynässtjärnan fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som hon skänker till Brynäs flickverksamhet.

Varje månad hela säsongen kommer Månadens spelare i SDHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Den första vinnaren är Lara Stalder, Brynäs.

Förra säsongen slog Lara Stalder tidernas poängrekord i SDHL. Den här säsongen har schweiziskan fortsatt att visa att hon håller internationell toppklass. Brynäs stjärnforward toppar SDHL:s poängliga med 31 poäng, fördelat på elva mål och 20 assist, på 14 matcher. Av hennes elva fullträffar har fyra varit matchavgörande. Ingen spelare i ligan har avgjort fler matcher under september och oktober. Ett ytterligare bevis för hur mycket Stalder betyder för Brynäs.

Stalder tilldelas nu Hejapriset av huvudsponsorn Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, ska gå till ett projekt som stärker svensk ishockey.

– Jag skänker pengarna till Brynäs flickverksamhet för att de ska kunna utvecklas och spela fler cuper, så att damhockeyn kan växa. Jag kommer ihåg att när jag var liten tyckte jag att det var speciellt och superkul att åka på cuper i andra städer, säger Stalder.

Vi säger grattis till Lara Stalder för priset "Månadens Spelare" i september/oktober.

Johannes Hägglund