Trio upp på maximala nio poäng
Publicerad: 2020-09-19
Topplagen fortsätter att plocka segrar. Luleå/MSSK, Brynäs och Linköping är fortsatt obesegrade och står på nio poäng efter tre omgångar. Dagens övriga vinnare är HV71 samt Leksand.

Luleå/MSSK-Djurgården 3-1

Luleå/MSSK behåller serieledningen, tack vare bättre målskillnad än Linköping och Brynäs. Detta efter att norrbottningarna vunnit hemmapremiären mot Djurgården med 3-1. Luleå gjorde ett ryck i mitten av andra perioden då de gick från 1-0 till 3-0 på drygt tre minuter.

07:08 1-0 (EQ) LHF 16. Nieminen, Petra (1)

32:53 2-0 (EQ) LHF 59. Olofsson, Johanna (1)

35:57 3-0 (EQ) LHF 11. Persson, Josefine (1)

6:07 3-1 (EQ) DIF 16. Bujold, Sarah (1)

AIK-Leksand 2-3

Leksand bröt sin förlustsvit i dag – och de gjorde det trots att AIK var på väg ikapp i den tredje perioden. Leksand gjorde två mål i slutet av första perioden och utökade till 3-0 efter drygt halva matchen. Men AIK gav inte upp. Hemmalaget reducerade två gånger om, men det blev aldrig någon kvittering. Därmed har de inlett säsongen med fyra raka förluster.

14:50 0-1 (EQ) LIF 22. Rüegg, Dominique (2)

15:09 0-2 (EQ) LIF 29. Viklund, Moa (1)

31:09 0-3 (PP1) LIF 13. Sköld, Hanna (1)

48:13 1-3 (EQ) AIK 8. Udén Johansson, Erica (2)

54:09 2-3 (PP1) AIK 7. Hedin, Linnea (1)

HV71-Göteborg 8-3

HV71 hade inga problem att besegra Göteborg. Jönköpingslaget gjorde 1-0 genom Danielle Stone – och därefter släppte aldrig HV71 greppet. Förrra säsongens seriesegrare hade 4-1 efter första perioden och när 60 minuter var spelade stod det 8-3 på resultattavlan, och tre av målen gjordes av Danielle Stone. HV har sex poäng efter tre spelade matcher, medan Göteborg står kvar på noll poäng.

04:53 1-0 (PP1) HV71 17. Stone, Danielle (2)

06:18 2-0 (PP1) HV71 5. Morin, Sidney (1)

11:21 2-1 (EQ) GÖT 18. De Jong, Esther (1)

15:52 3-1 (EQ) HV71 22. Marchment, Kennedy (1)

16:07 4-1 (EQ) HV71 28. Antonsson, Jenny (1)

21:05 5-1 (EQ) HV71 22. Marchment, Kennedy (2)

32:10 6-1 (EQ) HV71 5. Morin, Sidney (2)

38:17 7-2 (PP1) HV71 17. Stone, Danielle (3)

47:12 8-2 (EQ) HV71 17. Stone, Danielle (4)

56:26 8-3 (EQ) GÖT 24. Sikorska, Wiktoria (1)

Modo-Linköping 1-2

Matilda Af Bjur var Linköings stora matchhjälte mot Modo. 21-åringen gjorde både 1-0 och 2-0, och båda målen kom i powerplay. Modo reducerade genom Jaycee Magwood med drygt två minuter kvar av tredje perioden, men närmare än så kom inte hemmalaget. Därmed är Linköping uppe på maximala nio poäng efter tre omgångar. Modo står kvar på tre poäng.

05:13 0-1 (PP1) LHC 15. Af Bjur, Matilda (1)

47:38 0-2 (PP1) LHC 15. Af Bjur, Matilda (2)

57:55 1-2 (PP1) MODO 22. Magwood, Jaycee (1)

SDE-Brynäs 1-2

Brynäs segertåg rullar vidare, men SDE bjöd på hårt motstånd. Gävlelaget vann skottstatistiken med 39-25, men segersiffrorna stannade vid 2-1. Rosa Lindstedt var den som visade vägen. Den 32-åriga finskan gjorde båda målen – och det räckte alltså till seger. Därmed har Brynäs tre raka segrar. SDE står på tre poäng efter tre omgångar.

24:50 0-1 (PP1) BIF 4. Lindstedt, Rosa (1)

30:54 0-2 (EQ) BIF 4. Lindstedt, Rosa (2)

33:36 1-2 (EQ) SDE 14. Winbo, Magdalena (1)