• Huvudsponsor

Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Fredag Fre 14 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Onsdag Ons 19 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Fredag Fre 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Onsdag Ons 26 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Lördag Lör 5 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Onsdag Ons 23 Februari Feb

SDHL kommenterar dagens besked kring publikfrågan

21 augusti 2020 10:53
Information

Idag meddelade regeringen att begränsningen på 50 personer vid offentliga tillställningar kvarstår men öppnar samtidigt upp för möjlighet till större evenemang vid sittande publik. Svensk ishockey har gemensamt arbetat kring publikfrågan sedan en tid tillbaka och SDHL ser fram emot fortsatta dialoger kring säkra evenemang.


SDHL har, tillsammans med svenska ishockeyförbundet och de olika elitligorna, arbetat med att säkra trygga evenemang för att kunna ta in publik på läktarna så småningom. Regeringen meddelade idag att arrangörer till evenemang med sittande publik kan ansöka om att bedriva evenemang för fler personer än den gräns på 50 personer vid offentliga tillställningar som i övrigt kvarstår. Hur många personer som kan tas in vid säkrade sittande evenemang återstår att se.

-SDHL är positiva till att regering lyssnat på ishockeyns behov. Även för damhockeyn som normalt inte har fullsatta arenor är beskedet att vi kan förvänta oss att kunna spela inför publik väldigt positivt, säger Agne Bengtsson, ordförande SDHL.

Elitligorna välkomnar ett beslut att anpassa beläggning utifrån respektive arrangör och för elitverksamheterna och dess förutsättningar för att arrangera säkra evenemang.

Genom biljettförsäljning och ytorna i de olika arenorna har elitklubbarna möjligheterna till en strikt begränsning av publikflöden genom personliga biljetter, sektionering av arena och insläpp/utgång och har därmed goda förutsättningar för säkra evenemang. Dialogen med Folkhälsomyndigheten och regeringen har varit god från start och fortsätter fortlöpande.

-Det handlar om idrotten. Ishockeymatcher skall spelas inför publik men det viktigaste i och med det rådande läget är att det kan utövas och bedrivas på ett säkert sätt, avslutar Agne Bengtsson, ordförande SDHL.

Säsongsstart planeras till den 12 september som tidigare.