Tillbakablick: Publikrekorden i finalserien
Publicerad: 2022-05-22
Tillbakablick
Vi fortsätter att blicka tillbaka på säsongen som har gått och lyfta fram några grejer som har stuckit ut. Näst på tur: De dubbla publikrekorden som sattes i finalserien mellan Brynäs och Luleå.

Finalserien mellan Brynäs och Luleå/MSSK utvecklade sig till en ritkig nagelbitare. Efter att lagen hade tagit varsin varsin vinst på hemmaplan var det dags för final tre i Gävle. En match som lockade hela 6 537 personer till Monitor ERP Arena, vilket var nytt rekord inom svensk damishockey.

– Det var gåshud att få spela inför den här publiken. Wow, vilket stöd de gav oss, sa Brynäs landslagsback Maja Nylén-Perssonn till Dagens Nyheter.

Det nya publikrekordet skulle dock bara stå sig i några dagar. Efter att Brynäs hade kvitterat matchserien på borplan var det dags för en avgörande final i Monitor ERP Arena. Och för andra gången i den här finalserien spelades matchen inför rekordpublik. Under den femte finalen var det 7 765 personer på plats.

{!A}

Trots det enorma hemmastödet lyckades inte Brynäs vinna den femte finalen. I stället var det Luleå/MSSK som drog det längsta strået och vann matchen med 5-2.

Johannes Hägglund