• Huvudsponsor

Söndag Sön 20 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 25 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Onsdag Ons 21 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep

Tillbakablick: Publikrekorden i finalserien

22 maj 2022 09:00
Tillbakablick

Vi fortsätter att blicka tillbaka på säsongen som har gått och lyfta fram några grejer som har stuckit ut. Näst på tur: De dubbla publikrekorden som sattes i finalserien mellan Brynäs och Luleå.


Finalserien mellan Brynäs och Luleå/MSSK utvecklade sig till en ritkig nagelbitare. Efter att lagen hade tagit varsin varsin vinst på hemmaplan var det dags för final tre i Gävle. En match som lockade hela 6 537 personer till Monitor ERP Arena, vilket var nytt rekord inom svensk damishockey.

– Det var gåshud att få spela inför den här publiken. Wow, vilket stöd de gav oss, sa Brynäs landslagsback Maja Nylén-Perssonn till Dagens Nyheter.

Det nya publikrekordet skulle dock bara stå sig i några dagar. Efter att Brynäs hade kvitterat matchserien på borplan var det dags för en avgörande final i Monitor ERP Arena. Och för andra gången i den här finalserien spelades matchen inför rekordpublik. Under den femte finalen var det 7 765 personer på plats.

Trots det enorma hemmastödet lyckades inte Brynäs vinna den femte finalen. I stället var det Luleå/MSSK som drog det längsta strået och vann matchen med 5-2.