• Huvudsponsor

Söndag Sön 18 Oktober Okt
Fredag Fre 23 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Fredag Fre 30 Oktober Okt
Idag 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Onsdag Ons 18 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov

Bouveng: "Carolina Klüft har betytt jättemycket för mig"

15 oktober 2020 11:00
10 profiler – 10 frågor

I intervjuserien "10 profiler – 10 frågor" ska vi lära känna några av SDHL-spelarna lite bättre. Först ut är Brynäs Josefin Bouveng, 19, som bland annat berättar om samarbetet med den förre friidrottsstjärnan Carolina Klüft samt att hon gärna tittar på längdskidåkning.


1.Bortsett från din familj, vilken person har betytt mest för din karriär?

– Carolina Klüft måste jag, om jag inte får välja någon ur min familj. Vi har samarbetat ett tag och det har betytt jättemycket för mig. Hon har verkligen hjälpt mig på flera plan.

2. Vad har hon hjälpt dig med?

– Hon hjälpt mig med träningen den här sommaren och det har verkligen lyft mitt spel. Sedan har hon även hjälpt mig utanför isen.

3. Vem i laget är bäst på sociala medier?

– Inte är det jag i alla fall, haha. En som gör lite samarbeten och får det att gå ihop är Lara Stalder. Jag får säga henne. Hon blandar personliga bilder med sponsrade inlägg. Hon har ett varierat innehåll.

4. Om du skulle vara med i ett tv-program. Vilket skulle du välja?

– Det finns många. I framtiden hade det varit häftigt att vara med i Mästarnas Mästare. Något som jag tycker är kul, och som jag skulle vara med i när jag blir äldre är Klassfesten.

5. Vem är din favoridrottare (ej hockeyspelare)?

–  En nu aktiv? Jag inspireras av många, men jag gillar att kolla längdskidor. Jag tycker att det är mysigt att kolla på Vinterstudion. Det blir ett avbrott från hockey och allt annat. Måste jag säga ett namn blir det Charlotte Kalla. Hon betyder mycket för svensk längdskidåkning.

6. Hur bra är du på att åka skidor?

– Haha, jag vet inte om jag vill prata om det. Jag är glad om jag inte ramlar, så mycket kan jag säga. Jag åker hellre slalom, men tittar hellre på längdskidåkning.

7. Kan du berätta något som väldigt få vet om dig?

– Att jag är bra på att åka vattenskidor. Vi har ett sommarställe i skärgården och när jag var yngre åkte jag nästan varje dag. Jag åker fortfarande en del på somrarna och det är kul.

8. Vem var du i skolan?

– Jag har alltid tyckt om skolan och har altid tagit det seriöst. Jag var den som försökte få med alla och umgicks ganska mycket med många olika personer samtidigt som jag som sagt alltid tog skolan seriöst.

9. Vilket är ditt bästa barndomsminne?

– Det finns många fina minnen. Jag stod min morfar väldigt nära. Tyvärr är han död nu, men han tog med mig på en traktorutflykt och det var något jag uppskattade väldigt mycket. Ett annat bra barndomsminne var när jag hade mitt kalas på Gröna Lund.

10. Hur mycket traktorkörning har det blivit senare i livet för dig?

– Morfar var bonde, men sedan han gick bort har det inte blivit så mycket. Mina föräldrar kör inget och jag var för liten då för att lära mig själv. Sedan flyttade jag till Stockholm och nu Gävle, och då har det varken funnits intresse eller tid till det.