LULEÅ/MSSK: Fredrik Glader om lagbygget
Publicerad: 2019-07-24
Försäsong
Tidigare i veckan tittade vi på statistik från den gångna säsongen, men hur ser egentligen lagbygget ut inför den kommande säsongen? Fredrik Glader, huvudtränare i Luleå/MSSK tar oss igenom det.

Först och främst, hur ser det ut med truppen inför 2019/2020?
– Vi har just nu 12 forwards, 7 backar och 2 målvakter i truppen. Det innebär att vi har en forwardsplats kvar att fylla innan vi är nöjda. Förhoppningsvis sker detta före midsommar, men samtidigt kan vi starta säsongen med den trupp vi har och känna oss tillfreds med det om vi inte hittat rätt spelare innan dess.

Vilka spelare har ni tappat från föregående säsong?
– Från förra säsongen har vi tappat Maria Omberg, Melinda Olsson och Rebecca Stenberg. Tre norrbottniska tjejer som varit med på hela resan med Luleå Hockey/MSSK och som har varit fantastiska förebilder när det har gällt att få så många flickor att börja spela hockey här uppe.

Vad kan du säga om era nya spelare?
– På målvaktssidan har vi kontrakterat Minatsu Murase som är en otroligt bra ersättare till Omberg. Vilket innebär att vi även fortsättningsvis kommer ha SDHL:s bästa målvaktspar i vårt lag, något som känns väldigt bra. Och framåt kommer Nicoline Söndergaard Jensen in i laget, en av ligans absolut bästa tvåvägsforwards. En spelare som hela tiden gör sina lagkamrater bättre. Med sin arbetskapacitet och ödmjukhet passar hon väl in i vårt lag och hon har visat tidigare att hon även kan producera poäng.

Vad är det då för forward som ni hoppas värva innan truppen är satt?
– Först och främst vill vi få in ytterligare en spelare som passar in på vårt sätt att spela. En skridskostark spelare med bra spelförståelse och som skall kunna vara med och bidra i poängproduktionen och därmed lagets framgångar i vinter.

Vad för typ av lag känner du att ni kommer ställa upp med säsongen 2019/20?
– Det kommer i princip vara ett lag som kommer se ut precis som det gjort under de senast fyra säsongerna. Vi har haft förmånen att få jobba med en fantastisk kontinuitet i Luleå Hockey/MSSK vilket innebär att vi kan fortsätta att utveckla individer och gå för att vinna varje match som vi ställer upp i.

Hur känns det när du ser hur de andra lagen gör sig redo att utmana er?
– Många av lagen har bytt spelare med varandra, vilket innebär att det kan komma att bli skiftningar i tabellen vilket känns kul för SDHL. Dessutom har det kommit in några spännande namn plus att många yngre kommer fortsätta att utvecklas. Så känslan är att vi kommer se en ännu tuffare liga som kommer vara väldigt utvecklande för alla som spelar här.

Svenska Damhockeyligan