• Huvudsponsor

Onsdag Ons 3 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Fredag Fre 17 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep

Såhär spelas slutspelet i SDHL 2020/21

18 februari 2021 12:20
Pressmeddelande

36 rafflande omgångar är snart färdigspelade av SDHL och för lag placerade 1-8 i grundserien väntar slutspel som inleds måndagen den 1 mars.


Kvartsfinalerna inleds måndag den 1 mars där det bäst rankade laget från grundserien inleder på bortaplan. Match 2 spelas onsdag den 3 mars och en eventuell avgörande match 3 spelas torsdag 4 mars.

Kvartsfinal, bäst av tre matcher

Borta, Hemma, Hemma

Kvartsfinallagen är de lag som placerat sig 1-8 i SDHL. Precis som vanligt möter det bäst placerade laget det lägst rankade laget som tagit sig till slutspel. På samma sätt spelar lag 2 mot 7, 3 mot 6 och så vidare. Kvartsfinalserierna spelas i bäst av 3 matcher och spelas borta, hemma, hemma där det bäst rankade laget har hemmaplansfördel.

Kvartsfinal 1 - måndag 1 mars
Kvartsfinal 2 - onsdag 3 mars
Kvartsfinal 3 - torsdag 4 mars

Semifinal, bäst av fem matcher

Borta, Borta, Hemma, Hemma, Hemma

Semifinalerna spelas i bäst av fem matcher och det lag som var bäst placerat i SDHL möter det lägst rankade laget i de två respektive serierna.

Semifinal 1 - söndag 7 mars
Semifinal 2 - måndag 8 mars
Semifinal 3 - onsdag 10 mars
Semifinal 4 - torsdag 11 mars
Semifinal 5 - fredag 12 mars

Final, bäst av fem matcher

Borta, Borta, Hemma, Hemma, Hemma

Årets sista matchserie är finalen som spelas i en serie om bäst av fem matcher och finalspelet inleds måndagen den 15 mars. En eventuell femte och avgörande SM-finalmatch spelas måndagen den 22 mars.

Final 1 - måndag 15 mars
Final 2 - onsdag 17 mars
Final 3 - fredag 19 mars
Final 4 - söndag 21 mars
Final 5 - måndag 22 mars

Pga pandemins påverkan och därmed behovet att utesluta eller minska smittspridning har vi minskat resandet under slutspelet och ordningen på semi- och finalserien har ändrats från det normala B-H-H-B-H till B-B-H-H-H. Alla datum är med reservation för ändringar pga rådande pandemin.

– En rad olika alternativ och scenarier har setts över inför årets slutspel och eventuella ändringar kan ske pga pandemin. Det är och har varit en utmanande säsong på många sätt, trots det ser vi nu fram emot årets slutspel, säger Gizela Ahlgren Bloom sportchef SDHL.

Vid frågor kontakta:
Gizela Ahlgren Bloom
[email protected]
0708-406558