Viktiga segrar och tabellomkastningar efter fredagsmatcherna
Publicerad: 2019-12-20
Efter match
Helgens fredagssnacks bestod av tre högdramatiska matcher, där till slut Leksand lyckades vinna sexpoängsmatchen mot Linköping, Djurgården bortaslå Brynäs med 3-1 och HV71 besegra mästarna Luleå efter en rafflande tillställning.

Leksand - Linköping 2-0

Sexpoängsmatchen inleddes med en trevande förstatjuga med endast fem skott på mål från vardera lag. Skillnaden var att dalkullorna gjorde mål på två av dem, medan Linköping inte fick in någon puck alls. De två målen skulle visa sig bli matchen enda och poängen tar Leksand förbi just Linköping i tabellen, med dessutom en match mindre spelad.

12:57 1-0 (EQ) LIF 91. Boquist, Brooke (3)
15:01 2-0 (EQ) LIF 67. Woods, Emma (8)

Brynäs - Djurgården 1-3

Klassikermötet inleddes med en stark Djurgårdsperiod, där Stockholmarna också fick med sig en uddamålsledning i paus. Brynäs 19 (!) skott i period 2 skulle också bara resultera i ett mål framåt, samtidigt som Djurgården gjorde lika många mål på sina sex skott. Just ineffktiviteten var Gävlelagets problem på fredagen, men också att bortamålvakten Samantha Ridgewell hade en ypperlig kväll i kassen. Till slut vann bortalaget med

13:58 0-1 (EQ) DIF 39, Wakefield, Jennifer (9)
23:35 0-2 (EQ) DIF 12. Munroe, Allie (3)
33:00 1-2 (PP1) BIF 24. Grahm, Erika (7)
48:00 1-3 (EQ) DIF 29. Lindberg, Maria (1)

HV71 - Luleå/MSSK 4-2

Mötet mellan tabellettan och regerande mästarna hade tidigare under säsongen slutat i två HV-segrar och en Luleådito. Kvällens match skulle inledas i HV-tecknet med en tidig 2-0-ledning, som inte skulle reduceras förrän efter halva matchen var spelad. Jenni Hiirikoskis 3-2-reducering med tre minuter kvar gav Luleåspelarna hopp om en vändning, men när Anna Borgqvist placerade in sitt sjätte mål för säsongen med bara tio sekunder kvar, ströps bortalagets förväntningar om poäng på fredagskvällen.

04:14 1-0 (EQ) HV71 29. Wikner-Zienkiewicz, Felizia (4)
11:30 2-0 (EQ) HV71 71, Kjellbin, Anna (2)
37:55 2-1 (PP1) LHF 5. Fällman, Johanna (4)
40:14 3-1 (EQ) HV71 26. Olsson, Hanna (12)
57:07 3-2 (EQ) LHF 6. Hiirikoski, Jenni (5)
59:50 4-2 (EQ) HV71 18. Borgqvist, Anna (6)