Kvartsfinalserien Leksand vs. HV71 - klarar Leksand av att vinna ytterligare en måstematch?
Publicerad: 2019-02-23
Det skiljde endast en poäng lagen emellan i grundserien och inför kvartsfinal nummer fyra är det HV71 som leder serien med 1-2 i matcher. Leksand vann den senaste kvartsfinalen och nu väntar ytterligare en måstematch för leksingarna.

I grundserien var det Leksand som drog det längsta strået och samlade ihop en mer poäng än smålänningarna. När slutspelet har satt igång är det istället HV71 som sitter i ledarpositionen. Nu vänder serien tillbaka till Leksand och i Tegera Arena väntas ytterligare en vinna eller försvinna-match för Leksand och huvudtränaren Ulf Hedberg.

Det är en måstematch för er under lördagen då ni måste vinna för att tvinga fram en femte och avgörande kvartsfinal, vad kommer bli viktigt för att ni ska lyckas med det? Framförallt att vi gör mål på chanserna när dom dyker upp och att vi spelar säkert ifrån egen zon och kontrollerar pucken så mycket som möjligt.

Senast ni hade hemmamatch så förlorade ni och likaså första matchen i Jönköping, men nu senast har ni en vinst med er - hur mycket påverkas ni av matchens betydelse rent mentalt? Det är bara positivt att vi vann sista matchen nere där och inte tvärtom. Nu har vi en positiv känsla när vi kommer ut till match imorgon.

Vad i HV71:s spel behöver ni se till att de inte lyckas med under lördagens match? Att vi försöker hålla ner deras fart vid omställningen ifrån försvar till anfall och att vi håller oss på banan och inte tar onödiga utvisningar.

Nedsläpp sker 18:00 i Tegera Arena. Matchen sänds på www.svenskhockey.tv .

Kvartsfinal 1 (2-3 till HV71) Målskyttar Leksands IF: Madeleine Hall, Ida Nikula. 
Målskyttar HV71: Rosa Lindstedt, Alexis Joyce, Maja Jakobsson

Kvartsfinal 2 (3-1 till HV71) Målskyttar Leksands IF: Sofia Engström
Målskyttar HV71: Maja Jakobsson x3

Kvartsfinal 3 (1-3 till Leksand) Målskyttar Leksands IF: Gracen Hirsch, Emma Lind, Danielle Stone.
Målskyttar HV71: Rosa Lindstedt

Kvartsfinal 4 Spelas lördagen den 23 februari Nedsläpp 18:00, Tegera Arena Livescore. Livesändning.