• Huvudsponsor

Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar

SDHL Summary 19/20: Huvudtränaren Joakim Engström, HV71

2 april 2020 11:20
SDHL Summary 19/20

Det har blivit dags att stänga säsongen 2019/20 men innan vi gör det ska ska vi göra en summering av varje lags bedrift denna säsong och har även ställt fem frågor till huvudtränaren. Näst på tur i denna summering av säsongen har vi HV71.


Jönköpingslaget landade på totalt 99 poäng på 36 matcher under grundserien, nytt poängrekord i SDHL. Dessutom satte HV71 nytt rekord med flest gjorda mål, 170 stycken under en grundserie. HV71 hade var obesegrade i slutspelet. Finalen spelades mot Luleå, första matchen vann HV71 och sedan fick finalserien tyvärr avbrytas pga Covid-19.

Hur sammanfattar du säsongen 19/20?
-En jättebra säsong för oss, från start till mål egentligen. Vi har haft lite smågupp på vägen men jag tycker ändå vi håller en konsekvent nivå, egentligen från första matchen till den sista. Vi slår en hel del rekord, vilket jag vet att spelarna tycker är jätteroligt. Det var en rekordsäsong där vi kommer väldigt väl förberedda till 36 matcher och även alla slutspelsmatcher som vi spelat. Jag tycker spelarna ska vara väldigt nöjda. Dem har hållit en väldigt hög nivå, även lägstanivå under hela säsongen, det är jag väldigt stolt över.

Vad var det bästa med säsongen?
-Det bästa är att det gått så jäkla bra oavsett vad som har hänt. Vi har haft ett tränarbyte och fortsätter som om ingenting har hänt. Vi är obesegrade i ett slutspel. Vi har inte förlorat en enda match 2020 det är väldigt roligt också. Det bästa är att det gått så himla bra från första augusti när vi samlades inför säsongen till idag. Man kan bryta ner det i tusen delar men helheten har varit väldigt bra.

Säsongens överraskning, intern och extern?
-Externt tycker jag, det kanske inte är så mycket överraskning, att SDE gick till slutspel. Jag vet att Shane Warshaw (tränare i SDE under säsongen 19/20) är en jättebra tränare och jag kan tycka att dem fick lite väl lite uppskattning och han är väldigt duktig i båset så jag är glad att han fick ta dem till slutspel. Så man kan väl säga att det var en överraskning för att dem aldrig varit i slutspel förut, men jag är inte så förvånad. -Internt i laget skulle jag säga att våra unga svenska tjejer som haft lite växlande roller under säsongen har överraskat mig väldigt positivt. Att dem har köpt sina roller, att dem har förstått vad dem ska göra, att dem gör mer än vad man förväntar sig av dem. Då tänker jag framförallt på Thea Johansson, Felizia Wikner Zienkiewicz, Jenny Antonsson och Lina Ljungblom. Dem har överraskat mig mest, det är svårt att kliva in i sådant här lag där vi har så mycket spets men att det inte märks när dem varit inne på isen speciellt mycket, för deras jobb har varit att vara mer tillbakadragna än att vara en spets. Det är bra att vi kunnat köra på fyra femmor och det har inte märkts avsevärt mycket, att farten inte går ner någonting.

Vad tycker du att SDHL borde utveckla framåt?
-Spelschemat. Jag tror att det blir ganska lätt att utveckla och det är lätt att göra lag nöjda med ett bra spelschema.

Vad tycker du fokus för er som klubb borde vara kommande säsong med facit hand efter säsongen 19/20?
-Ett SM-guld. Det är det enda som fattas nu. Vi har slagit alla rekord, vi är jättebesvikna över att vi inte fick ta hem guldet så det är tändvätska inför nästa säsong. Det är inte ens vad jag tycker, utan det är vår målsättning redan nu.