• Huvudsponsor

Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar

MODO: Sofia Engström

27 augusti 2019 10:48
Nyförvärv

Under kommande dagar kommer vi att höra av ett nyförvärv i respektive lag. Vi har kommit fram till Sofia Engström som efter hela 12 säsonger och 370 matcher i Leksandströjan nu flyttat till Örnsköldsvik och MODO.


Ny säsong och nytt lag! Vad lockade dig till klubbytet?
– Jag kände att det var dags för något nytt i min karriär. Jag ville göra något mer. Se annat. Träffa nya hockeymänniskor och byta ännu mer erfarenheter, och när våren gick så snabbt och framtiden i Leksand såg oklar ut blev jag kontaktad av andra klubbar. Eftersom den gångna säsongen personligen gick ganska bra trots lite färre poäng än vanligt ville jag såklart ta ännu fler steg i min utveckling. Jag kände att jag verkligen var på gång och jag tog mig tillbaka till landslaget där jag kände att jag kunde bidra mer, tyvärr så slutade den säsongen inte alls som vi hoppats.

– När Björn kontaktade mig kände jag snabbt att Modo var ett bra alternativ för mig. Modo står för något stort och deras arbete med dam och juniorlag har kommit långt. Klubbens värderingar och mål gjorde att jag valde Modo.

Hur har dina första intryck av din nya klubb varit?
– Över förväntan. Proffesionellt och ambitiöst. Dom två första veckorna var fantastiska, där jag hunnit med både träningar, lagaktiviteter, skills competition och träffat många människor som också jobbar för Modo hockey. Starten har varit perfekt!

Vad hoppas du att klubbytet ska tillföra för dig personligen?
– Jag hoppas och tror att det kommer hända mycket med mig som människa. Jag har svårt att se att det sker något annat än till det positiva. Skapa många relationer, ta ännu mer ansvar och växa som människa.

Och vad vill du bidra med i ditt nya lag?
– Jag kommer bidra med energi och glädje och förhoppningsvis kunna leverera lite framspelningar eller till och med hitta nätet, haha. Rutin och stort ansvar både på och utanför isen!

Vad har ni för förväntningar på nästa säsong för ert lag?
– Fortsätta slåss i toppen precis som många tidigare år. Man vill alltid längre än tidigare år så målet är ganska klart. Det gäller att sätta upp och fokusera på små mål och prestationer på vägen för att nå framgång.

Vi är mitt i sommaren och ni laddar för de kalla ishallarna framöver, hur ser försäsongsträningen ut och vad fokuserar ni på just nu?
– Försäsongen har varit speciell för mig men bra. Eftersom flytten till övik gick 1 augusti så har jag tränat mycket på egen hand. Men upplägget från Modo har varit bra. Det är både för och nackdelar med egen träning. Det var otroligt roligt att samlas ihop med laget och köra tillsammans!

Vem är din nya klubbs clown i omklädningsrummet?
– Tjejerna från Frankrike, Marion Allemoz och Lore Baudrit, skrattar alltid i deras sällskap.

Vem är starkast i hockeyfysen? 
– Olivia Carlsson utan tvekan. Hack i häl kommer fysfenomenet Amanda Ahlm.

Vem har bästa sommarbrännan?
– Mina Waxin (med lite fusk)

Vem längtar mest efter säsongsstart?
– Björn Edlund