• Huvudsponsor

Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep

SDE: Säsongssummering med Sofia Reideborn

10 juni 2019 10:38
Försäsong

Varje lag kommer att ha en varsin vecka på våra kanaler så i 10 veckor kommer ni få ta del av läget i laget, sammanfattning av föregående säsong och följa med bakom kulisserna med en spelare i varje lag. Först ut är SDE och säsongssummering med målvakten Sofia Reideborn.


Hur skulle du sammanfatta säsongen 2018/19 med tre ord?
– Utvecklande, intensiv och rolig.

Med lite perspektiv, hur skulle du beskriva er gångna säsong?
– Förra säsongen var lite av ett mellanår för oss. Shane kom in sent och vi hade ett fåtal kontrakterade spelare i början av Augusti men vi kom ihop som grupp och gjorde en helt okej säsong med tanke på våra förutsättningar. Vi vann mot ett antal topplag och kunde tävla nästintill varje match vilket ändå måste ses som ett steg i rätt riktning. Det blev tillslut kvalspel vilket ingen av oss hade velat men vi visade att vi förtjänar platsen i SDHL och jag är ändå väldigt stolt över vad den här gruppen och Shane åstadkom förra säsongen spelmässigt.

Vad var lagets största framgång under säsongen?
– Skulle inte vilja påstå att man har många framgångar när man kommer näst sist i serien men det faktum att vi var med i matcherna, tävlade varje match samt att det var många uddamålsförluster gör att vi kan se en utveckling. Vilket är lagets och föreningens största framgång. Vi är ingen slagpåse, vi visar att vi kan vinna mot vilket lag som helst.

Vad skulle du säga är den största lärdomen du tar med dig från säsongen som varit?
– Under tidigare år har ett mål ofta betytt fler mål. Den här säsongen har jag lärt mig att hantera nederlag, jag har lärt mig att hantera mål. Jag har lärt mig att släppa in mål och efter kunna gå vidare. I SDE blir det ofta 10, 20 eller 30 skott till som det bara är att börja fokusera på. Det är något jag kommer ta med mig till nästa säsong att släppa in mål faktiskt inte är hela världen det kommer en puck till och den ska jag ta. Vilket har gjort mig till en stabilare målvakt.

Eran största motgång?
– Den här säsongen var fylld med motgångar. Vi kom till augusti med få kontrakterade spelare och en väldigt tunn trupp. Säsongen innan sågs som ett avstamp och ambitionerna var väldigt höga inför denna säsong. Därför blev besvikelsen vid de första förlusterna väldigt påtaglig och satte sig mentalt på oss alla. Vi fick många skador, sjukdomar och ett målvaktsavhopp under säsongen som gjorde att vi fick spela på väldigt få spelare nästintill varje match.

Snabba frågor

Tuffaste förlusten?
– AIK hemma. Vi tappade ledningen med 15 sekunder kvar och förlorade i Overtime.

Skönaste vinsten?
– När vi tog 2a raka i kvalet och behöll platsen i SDHL.

När skrattade du högst?
– Det finns inte en enda gång man inte skrattar i det här laget. Svårt att välja en gång men det blir alltid ett gäng skratt på tvånudden innan matcherna.

Vilken lagkompis överraskade mest på isen?
– Magda Winbo. Blev bättre och bättre under hela säsongen. Gör ett fantastiskt grovjobb varje match.

Din största highlight?
– Måste ändå säga vinsten mot Linköping i början av säsongen.

Missa inte att följa "En dag med Sofia Reideborn" på onsdag på SDHL.se instagram.