• Huvudsponsor

Söndag Sön 18 Oktober Okt
Fredag Fre 23 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Fredag Fre 30 Oktober Okt
Idag 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Onsdag Ons 18 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov

Full omgång premiärdagen

12 september 2020 09:00
Matchguider

Äntligen är det dags. I dag drar SDHL igång och ligan rivstartar med full omgång, däribland ett möte mellan den gånga säsongens finallag HV71 och Luleå.


Linköping-AIK

Saab Arena 12:00 (C More Play)

Efter att ha slutat topp-3 sex säsonger i rad blev Linköping inte bättre än sjua i grundserien förra säsongen. Nu är östgötarna, som bland annat har värvat den kanadensiska stjärnan Jennifer Wakefield, på jakt efter revansch. I premiären gästas LHC av AIK, som den gångna säsongen slutade två placeringar, och nio poäng, före Linköping i tabellen.

HV71-Luleå/MSSK

Husqvarna Garden 15:00 (Sportkanalen)

HV71 kommer från en rekordsäsong där de tog hela 99 poäng, fler än någon annan klubb någonsin gjort i SDHL. Därmed var de 18 poäng före tvåan Luleå. Det var även HV71 och Luleå/MSSK som tog sig till final förra säsongen, men coronaviruset stoppade upplösningen på finalserien. Nu möts de två giganterna redan i första omgången.

Brynäs-Leksand

Monitor ERP Arena 15:00 (SVT 1)

Ett klassikermöte i Gävle där hemmalaget kommer från en stark säsong. Brynäs slutade trea i grundserien, men fick se sig besegrat av Luleå i semifinalen. För Leksand, som den gångna säsongen blev åtta i tabellen, tog det stopp i kvartsfinal mot HV71. Förra säsongen vann Brynäs samtliga fyra matcher mot Leksand, varav två var efter övertid/straffläggning.

Djurgården-SDE

Hovet 17:00 (C More Play)

24 poäng skiljde mellan Djurgården och SDE förra säsongen. Djurgården svarade för en bra grundserie och slutade fyra med 69 poäng, fem poäng bakom trean Brynäs. SDE blev sexa med 45 poäng – och det var ett historiskt bra resultat för klubben. Aldrig tidigare har SDE gått till slutspel. Kan de upprepa den bedriften i år?

Göteborg-Modo

Angered Arena 17:00 (C More Play)

Både Göteborg och Modo hoppas på bättre resultat den här säsongen än förra. Båda klubbarna var nämligen utanför topp-8, vilket betyder kvalspel. Göteborg besegrade Malmö Redhawks med 2-1 i matcher medan Modo behöll sin SDHL-plats tack vare 2-0 i matcher mot Skellefteå.