Publicerad: 2020-10-25
Efter match
Tre matcher i SDHL under söndagen och det det var både målsnålt och jämnt. Alla matcher slutade med uddamålsvinster – och det var Leksand, Luleå/MSSK samt Modo som segrade.

Djurgården-Luleå/MSSK 1-2

Luleå/MSSK tog helgens andra seger. Efter att ha besegrat Linköping i går blev det under söndagen tre poäng mot Djurgården. Därmed är norrbottningarna nu bara två poäng bakom serieledande Brynäs.

Hemmalaget gjorde två psykologiskt viktiga mål – ett i slutminuten av den första perioden och ett i slutminuten av den andra perioden. Djurgården reducerade till 1-2, men kom inte närmare än så.

19:33 0-1 (EQ) LHF 5. Fällman, Johanna (3)

39:19 0-2 (EQ) LHF 86. Cava, Michela (9)

46:13 1-2 (EQ) DIF 37. Holmgren, Josefine (3)

Leksand-SDE 2-1 SO

Den viktiga streckmatchen mellan Leksand och SDE var länge mållös. Det dröjde till mitten av den tredje perioden innan Leksand tog ledningen. De flesta trodde nog att det var segermålet, men Julie Zwarthoed kvitterade med endast 17 sekunder kvar av tredje perioden. Leksand fick dock med sig extrapoängen efter att Ella Albinsson varit ensam om att göra mål under straffläggningen.

Leksand är fortfarande på kvalplats och nu är det tre poäng upp till SDE.

50:26 1-0 (PP1) LIF 13. Sköld, Hanna (5)

59:43 1-1 (PP1) SDE 10. Zwarthoed, Julie (3)

2-1 (GWS) LIF 88. Albinsson, Ella (2)

Linköping-Mod0 0-1

Även dagens tredje match slutade med uddamålsseger och det var Modo som drog det längsta strået i bortamatchen mot Linköping. Två av hjältarna var Jaycee Magwood, som gjorde matchens enda mål, samt målvakten Klara Peslarova, som räddade samtliga 38 skott som LHC sköt på mål.

Modo är nu bara tre poäng bakom tabellfemman HV71. Linköping är kvar på tredje plats.

36:03 0-1 (PP1) MODO 22. Magwood, Jaycee (6)