• Huvudsponsor

Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar

Lagen som gör upp om SM-guldet - så spelas kvartsfinalerna

4 februari 2019 11:33
Slutspel 18/19

I helgen var det dags för grundseriens sista omgång och tabellpositionerna kunde ändras in i det sista. Efter lördagens fulla omgång står det nu klart vilka lag som gör upp om SM-guldet.


Årets slutspel startar den 13:e februari med de första kvartsfinalerna. Nytt för i år är att samtliga matcher avgörs i bäst av fem matcher.

Luleå/MSSK blev seriesegrare igen
Säsongen 18/19 vanns, precis som de fyra föregående säsongerna, av Luleå/MSSK som säkrade seriesegern redan i onsdags. Det står nu klart att de regerande mästarna ställs mot AIK i den första kvartsfinalen som går av stapeln den 13 februari i Coop Norrbotten Arena. Seriesegrarnas tränare Fredrik Glader höjer ett varningens finger för AIK´s målvaktscomeback;
– Det känns som en matchserie som skulle kunna gå till fem matcher. AIK har blivit bättre och bättre under hela säsongen och har fått tillbaka Murase i målet vilket gör en stor skillnad för dem. Vi räknar med en stenhård drabbning, även om det är vi som skall gå segrande ur den.

Streds om andraplatsen in i det sista
Luleå/MSSK klarade alltså av att avgöra serien innan helgens sista omgång men andraplatsen var oklar in i det sista. Det var MODO Hockey och fjolårets silvermedaljörer Linköping HC som slogs om platsen efter Luleå/MSSK och det var till slut ångermanlänningarna som knep andraplatsen. Tvåan i serien ställs mot sjuan i kvartsfinalerna och inför lördagen var det även oklart vilket lag som skulle sluta sjua. Efter att Brynäs vann borta mot SDE samt att AIK förlorade mot Leksand så blev det till slut Brynäs som knep sjunde platsen och därmed ställs mot MODO Hockey. Därmed ställs MODO´s tidigare trotjänare Erika Grahm, numera i Brynäs, mot sitt tidigare lag i kvartsfinal.
– Det känns spännande! Vi har lirat bra matcher mot dem under säsongen och sedan ska det bli roligt att få åka hem och spela för vänner och familj, säger Erika Grahm själv om att möta tidigare laget.

Kan formstarka Djurgården utmana Linköping? Linköping lyckades vinna borta mot MODO under fredagen men fick avsluta serien tufft dagen därpå med en 4-0 förlust mot fjolårets finalmotståndare Luleå/MSSK. Därmed blev det en tredjeplats för Linköping som då ställs mot ett Djurgården som avslutat starkt med 5 vinster.
– Nu börjar det roliga som vi längtar efter sen i somras, vi ska göra en matchplan och vara så förbereda vi kan, säger Djurgårdens assisterande tränare Joakim Engström.

Tight duell mellan fyran och femman Den fjärde, och sista, kvartsfinalen är den mellan Leksand och HV71. Den kvarten ser på förhand ut att bli den jämnaste då det endast skiljer en poäng mellan de två lagen.
– Eftersom att vi spelar på ungefär lika sätt blir det alltid matcher med högt tempo och hög intensitet. Jag är övertygad att special teams kommer bli avgörande för hur matchserien kommer att sluta, säger Leksands huvudtränare Uffe Hedberg.

SM-slutspelet 2018/2019

Åtta lag gör upp om guldet. Slutspelsmatcherna avgörs i bäst av fem matcher. Spelordningen lyder hemma, borta, borta, hemma och hemma. Nedan datum gäller, med reservation för ändringar.

De här lagen möts i kvartsfinalerna

Luleå/MSSK - AIK Hockey
MODO Hockey - Brynäs HC
Linköpings HC - Djurgården
Leksands IF - HV71

Kvartsfinalerna - med reservation för ändringar

Kvartsfinal 1: onsdagen den 13 februari.
Kvartsfinal 2: lördagen den 16 februari.
Kvartsfinal 3: söndagen den 17 februari.
Kvartsfinal 4: lördagen den 23 februari.
Kvartsfinal 5: söndagen den 24 februari.

Semifinalerna - med reservation för ändringar

Semifinal 1: onsdagen den 27 februari.
Semifinal 2: lördagen den 2 mars.
Semifinal 3: söndagen den 3 mars.
Semifinal 4: lördagen den 9 mar.
Semifinal 5: söndagen den 10 mars.

Finalerna - med reservation för ändringar

Final 1: onsdagen den 13 mars.
Final 2: fredagen den 16 mars.
Final 3: lördagen den 17 mars.
Final 4: fredagen den 23 mars.
Final 5: lördagen den 24 mars.

För mer information om tider och arena för respektive lag, besök Stats

Vid frågor, kontakta:
Angelica Lindeberg, Kommersiell chef SDHL.