• Huvudsponsor

Söndag Sön 20 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 25 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Onsdag Ons 21 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep

Sillykoll: Så har klubbarna värvat senaste veckan

11 juni 2022 09:00
Sillykoll

Säsongen 2022/23 närmar sig och klubbarna rustar inför seriestart. Här går vi igenom det som har hänt i SDHL-lagen under den senaste veckan.


Tysk trio till Djurgården

Djurgården har värvat tre tyska spelare, som samtliga representerade ERC Ingolstadt den gångna säsongen. Det handlar om forwardsuon Marie Delarbe och Nicola Eisenschmid samt backen Tanja Eisenschmid. De två sistnämnda är systrar och båda har landslagsmeriter.

– I Tanja får vi en modern back som är både rörlig på skridskorna och har ett riktigt bra spelsinne. Samtidigt har hon rutin och erfarenhet, som vi behöver på backsidan, och kommer att stärka upp vår defensiv, säger Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

– Marie är en klok center med rutin från internationell nivå. Vi får in en spelare som är bra i båda riktningarna, vilket blir en trygghet för hela laget. Samtidigt får vi även in en spelare som är lite äldre och som kan hjälpa våra yngre spelare, säger Schillgard om Marie Delarbe.

Haasova byter till Leksand

Den gångna säsongen gjorde Hana Haasova 14 poäng för tabelljumbon Göteborg och det följde hon upp med att fyra mål på tre kvalmatcher. Nu byter den tjeckiska 18-åringen klubb. Hon är nämligen klar för Leksand.

– Jag är väldigt exalterad och hedrad över att få komma till Leksand och jag kan knappt vänta på att säsongen ska börja. Jag är även mycket glad att det jobbet jag lade ned under förra säsongen uppmärksammades av Leksand, säger Haasova till Leksands hemsida.

En annan som lämnar Göteborg är Emelie Cordoba. Hon har skrivit på för Färjestad.

Göteborg värvar Zikova

Göteborgs senaste värvning är 24-åriga backen Anna Zíková. Hon kommer närmast från spel i den tjeckiska ligan. Dessförinnan gjorde hon fyra år på college. På meritlistan finns tre VM-turneringar med Tjeckien.

– Jag ser väldigt mycket framemot den här utmaningen, säger Zikova till klubbens hemsida.

Trio till MoDo

Målvakten Lauren Bench, 24, är klar för MoDo. De två senaste säsongerna har hon spelat för University of Minnesota i collegeligan NCAA. Hon stod 23 matcher den gångna säsongen och hade 91,9 i räddningsprocent.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att fortsätta min hockeykarriär och att starta en ny resa på andra sidan havet, med MoDo, säger Bench till MoDos hemsida.

Övikslaget har plockat in ytterligare två spelare som närmast kommer från collegespel – de kanadensiska tvillingarna Taylor och Morgan Wabick, 23.

– Vi är upprymda över att få fortsätta vår hockeyresa i SDHL med MoDo. Organisationens historia och ledarteamet gjorde det till ett enkelt val. Vi ser fram emot den nya upplevelsen och längtar efter att få komma igång, säger systrarna.

AIK plockar in tre spelare

Precis som Djurgården och MoDo har AIK presenterat tre spelare den gångna veckan. De har värvat den finska duon Sara Säkkinen (forward) och Eve Savander (back) samt den danska forwarden Mille Kunnerup Sörensen, som den gångna säsongen spelade i Malmö.

– Mille är en lite mindre forward med en väldigt bra skridskoåkning som hon utnyttjar i varje byte, hon är väldigt jobbig att möta vilket några av våra backar fick känna på under fjolåret i kvalet mot Malmö, säger AIK:s huvudtränare och sportchef Calle Wendt.

Säkkinen och Savander kommer båda från Ohio State University.

– Sara (Säkkinen) är en forward med styrkor i både spelet med- och utan puck. Hon har tidigare spelat OS för Finland vilken ger ännu ett kvitto på den kvalitén som hon besitter, säger Wendt.

Sabina Eriksson till Linköping

Linköping stärker målvaktssidan med Sabina Eriksson. Den gångna säsongen stod hon 13 matcher i SDE. Hon har även representerat AIK, HV71 och mellan 2009 och 2012 spelade hon i Linköping, en klubb hon nu alltså är tillbaka i.

– Jag ser fram emot säsongen och det ska bli jätteroligt att bilda målvaktspar med Ebba som är en jätteduktig målvakt, jag är helt säker på att vi kommer bli ett bra team, säger Sabina Eriksson till Linköpings hemsida.