• Huvudsponsor

Söndag Sön 6 Januari Jan
Onsdag Ons 9 Januari Jan
Fredag Fre 11 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Tisdag Tis 15 Januari Jan
Onsdag Ons 16 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Måndag Mån 21 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan

Champions Cup flyttas till USA

24 augusti 2018 15:00
Champions Cup

För några månader sedan kunde vi presentera att SDHL och NWHL kommit överens om lanseringen av ”Champions Cup” och att spela första upplagan i Luleå, Coop Norrbotten Arena.


På grund av schematekniska orsaker kommer Champions Cup istället att spelas och avgöras i USA.

”Vi vill tacka våra vänner i Luleå Hockey och SDHL för förståelsen och att de tackat ja till vår inbjudan till Champions Cup i New York/New Jersey-området”, säger grundaren av NWHL, Dani Rylan. ”Vi vill ge spelarna och ledarna i Luleå Hockey, tillsammans med hockeyfans över hela världen, ett event de sent kommer glömma. Vi i NWHL och SDHL är överens om att tillsammans bygga värdet av de här fantastiska spelarna och de professionella ligorna. Vi ser det här eventet som ett viktigt steg för damhockeyn."

Båda ligorna är överens om att öka omfånget av Champions Cup i framtiden. Efter att eventet presenterats första gången har ligorna blivit kontaktade av ansvariga i andra ligor för damhockey i Europa som uttryckligen sagt att de vill vara med i framtiden.

”Vi är glada att vi kunnat komma fram till en lösning så att det här går att genomföra. SDHL och Luleå ser fram emot att åka till USA och vara en del av den här otroliga matchserien”, säger Angelica Lindeberg, Kommersiell chef på SDHL och fortsätter, ”Som NWHL, vill vi se att konceptet Champions Cup utvecklas och vi ser fram emot att se hockeyfansen i USA fylla arenorna och heja på dessa två fantastiska lag.”

"Det är så klart tråkigt att vi inte får chansen att spela Champions Cup på hemmaplan och visa världen den fina stämning som vi har på våra matcher i Luleå. Men nu är det som det är och vi ser verkligen fram emot ett äventyr på andra sidan Atlanten istället och får se det som ett perfekt tillfälle att marknadsföra både LHF/MSSK och SDHL utomlands", säger Johanna Fällman.

Datum, plats och biljettförsäljning liksom sändningsinformation kommer presenteras i början av september.