Veckans tre stjärnor
Publicerad: 2022-01-25
Veckans stjärnor
SDHL är fullt av skickliga spelare och dessa ska vi lyfta fram. Varje tisdag under säsongen kommer vi att plocka ut veckans tre stjärnor. Här är spelarna som får utmärkelsen för sina insatser under den gångna veckan.

Sydney Brodt, Linköping

Linköping har tagit tre vinster under ordinarie tid den gångna veckan, mycket tack vare Sydney Brodt. Amerikanskan har gjort nio poäng, varav fem mål. I den galna målfesten mot Brynäs (8-7) var Brodt extra het. Hon gjorde tre mål och tre assist i den matchen. Hon satte både kvitteringen till 7-7 och avgörande 8-7. Det följde hon upp med två mål mot Leksand, och även i den matchen gjorde Brodt det matchavgörande målet.

Lara Stalder, Brynäs

Poängdrottningen fortsätter att ösa in poäng för sitt Brynäs. På veckans tre matcher har Stalder smällt in hela tio poäng. Hon började med att göra 2+2 i tisdags mot Linköping. I 3-1-segern mot Djurgården gjorde Stalder ett mål och hon avslutade veckan med fyra fullträffar mot Linköping. Därmed har Stalder varit direkt inbladad i tio av Brynäs 17 mål den gångna veckan.

Linnea Johansson, Linköping

Inför den här veckan hade Linnea Johansson varit sju poänglösa matcher, men i onsdags blev hon uttagen i OS-truppen. Vilket verkar ha gett en positivt effekt på 19-åringen. För hon bröt poängtorkan mot Leksand och mot Brynäs gjorde Johansson hattrick. Hon spelade även fram till två mål i det toppmötet. Med två assist i lördags mot Leksand kan Johansson se tillbaka på en vecka med åtta poäng på tre matcher.

Johannes Hägglund