Kvartsfinal 1: MODO mot Brynäs
Publicerad: 2019-02-13
Inför match
En av fyra kvartsfinaler är den mellan andraplacerade MODO mot sjuan Brynäs. En matchserie mellan två rivaler och en gammal MODO:it som inför säsongen bytt till Brynäs.

Nytt för i år är att matcherna avgörs i bäst av fem matcher och spelordningen lyder hemma, borta, borta, hemma och hemma. Det högst placerade laget är i detta fall MODO och därmed spelas den första kvartsfinalen av, eventuellt fem, i Örnsköldsvik.

Kvartsfinal 1
Klockan 19:00 släpps pucken i Husumhallen i kvartsfinal 1 mellan rivalerna MODO och Brynäs som har spelat jämna matcher under säsongens gång. MODO med poängligaledaren Michaela Cava ställs mot ett Brynäs med MODO´s tidigare trotjänare Erika Grahm. Björn Edlund, huvudtränare i MODO, ser fram emot att få kicka igång slutspelet på hemmaplan.

Du har tidigare tryckt på att er disciplin och noggrannhet blir viktig mot Brynäs. Vad krävs mer av er för att ni ska gå segrande ur serien?
– Vi behöver fullfölja vår gameplan och spela i ett högre tempp än Brynäs.

Vad betyder det att få inleda slutspelet hemma?
– Det är alltid lika kul att spela inför hemmapublik.

Brynäs, som kämpat med skador under säsongen, inleder matchserien på bortaplan och tränaren Magnus Carlsson spår att det kan bli tight.

Hur tror du att matchserien kommer att se ut?
– Jag tror att matchserien kommer att kunna bli tajt och tät.

Ni inleder på bortais, hur viktigt är det att få en bra start i kvartsfinalserien?
– Klart det är bra att få en ba start. Vi måste vinna en borta för att ta oss vidare så varför inte ta första.

Läs mer om MODO och Björn Edlunds tankar inför kvartsfinalserien här. Läs mer om Brynäs sammanfattning inför slutspelet här.

Matchen startar 19.00 och sänds på Svenskhockey.tv

Svenska Damhockeyligan