• Huvudsponsor

Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar

Inför slutspelet: Så ska AIK skrälla mot storfavoriten

5 februari 2019 11:03
Slutspel 18/19

Idag är det åtta dagar kvar till slutspelet och vi har tagit pulsen på de olika lagen för att se vart de står inför kvartsfinalerna. Först ut är åttondeplacerade AIK som tar sig an seriesegrarna och regerande mästarna Luleå/MSSK. Huvudtränaren Jared Cipparone berättar vad som krävs för att AIK ska skrälla mot storfavoriten samt vilka tre spelare som blir viktigast för stockholmarna i slutspelet.


Grundserien är över, hur sammanfattar ni den för er del? Jag skulle summera grundserien som väldigt upp och ner för oss. En lärande period för vårt lag. Vi spelade bra hockey men fick inte resultatet vår väg men sen hade vi även perioder då vi inte kom upp i vår standard. Men laget har varit väldigt tålmodiga genom det hela vilket är en styrka hos våra spelare. Vi kan verkligen lära oss mycket från de tuffa perioder vi gått igenom. Efter jul har vi spelat bra och vi avslutade med en bra känsla att vi kan utmana topplagen.

Det är med nöd och näppe som ni kniper sista platsen i slutspelet, hur kommer det sig att ni slutar så långt ner i tabellen efter 36 spelade matcher? Att sluta på åttondeplats var ju inget mål inför säsongen såklart men nu är det den situation vi befinner oss i. Vi avslutade som sagt starkt och gjorde ett försök att flytta upp till sjundeplatsen men till slut föll vi kort. Vi blev av med en del poäng i mitten av säsongen och jag tror att det är anledningen till att vi föll kort till slut och inte att vi förlorade de två sista matcherna. Jag tror att i vår liga så är alla lag i slutspel så pass starka att varje kvartsfinalserie inte är så garanterad som de har varit i tidigare säsonger.

Nämn tre spelare som är extra viktiga inför slutspelet och varför? En av tre spelare som jag tror kommer spela en stor roll i slutspelen för oss är Sabina Küller som nyligen kom tillbaka från en skada. Hennes spelstil är som gjord för slutspelet. Hon kan ge vårt lag energi med ett tufft byte och även spela mot andra lags toppspelare.

Emma Eriksson är en annan nyckelspelare. Hon har tagit stora steg i sin utveckling den här säsongen och tagit sig an en större roll. Vi hoppas att hon kan bidra med en stark defensiv och att hon kan få ut pucken ur vår zon när vi har problem.

Den sista spelaren blir Erica Udén Johansson. Hennes senaste månader har varit det bästa jag sett henne spela på många år. Hon verkar ha hittat en bra nivå verkar njuta av att spela hockey. Hennes rutin och ledarskap kommer bli viktigt för oss.

Ni kommer in som underdogs i matchserien mot Luleå, hur ska ni överlista Luleås starka defensiv och spetsen offensivt? Mot Luleå måste vi begränsa deras målchanser. De är ett snabbt, talangfullt lag som kommer skapa sina chanser men vi måste begränsa vart och när de händer. Och så måste vi försöka att hålla oss på isen med fem spelare då de har ett väldigt starkt powerplay. Om vi kan skapa våra chanser och fullfölja dem har vi absolut en chans. Som underdogs i serien är vi helt ok med den rollen, de har all press på sig och allt kan hända!