Bra kväll för hemmalagen
Publicerad: 2020-09-26
Fyra matcher i dag och det slutade med tre hemmasegrar. Det enda bortalaget som lyckades vinna var Modo, som besegrade Leksand. I övrigt blev det vinster för Brynäs, Djurgården samt Linköping.

Leksand-Modo 1-2

Efter fyra raka förluster fick Modo jubla igen. Övikslaget gick ifrån till 2-0 efter halva matchen. Även om Leksand fick in en reducering lyckades Modo stå emot och ta alla tre poäng i Tegera Arena.

I och med segern passerar Modo Leksand i tabellen. Övikslaget är sjua på sex poäng medan Lekasnd är åtta, två poäng bakom Modo.

04:16 0-1 (EQ) MODO 22. Magwood, Jaycee (2)

30:11 0-2 (EQ) MODO 26. Allemoz, Marion (4)

42:09 1-2 (EQ) LIF 4. Johansson, Wilma (2)

Brynäs-Luleå/MSSK 7-4

Toppmatchen mellan Brynäs och Luleå/MSSK var jämn i två perioder. Då stod det 3-2 till norrbottningarna (efter tre powerplaymål från Luleå), men i tredje perioden exploderade Brynäs. Gävlelaget vann den tredje akten med hela 5-1. Den stora segerorganisatören i Brynäs 7-4-seger var Anna Meixner, som gjorde hattrick.

Brynäs är nu uppe på 15 poäng efter fem matcher och är numera det enda oebesegrade laget i ligan.

03:51 0-1 (PP1) LHF 88. Savolainen, Ronja (1)

04:40 1-1 (EQ) BIF 94. Meixner, Anna (4)

15:03 2-1 (EQ) BIF 41. Krizova, Denisa (2)

18:21 2-2 (PP1) LHF 5. Fällman, Johanna (1)

35:13 2-3 (PP1) LHF 40. Tulus, Noora (2)

48:28 3-3 (EQ) BIF 9. Bouveng, Josefin (3)

50:18 4-3 (EQ) BIF 9. Bouveng, Josefin (4)

51:49 5-3 (EQ) BIF 94. Meixner, Anna (5)

54:10 6-3 (EQ) BIF 94. Meixner, Anna (6)

56:50 6-4 (EQ) LHF 11. Persson, Josefine (2)

57:42 7-4 (EQ) ENG BIF 27. Marshall, Patricia (1)

Djurgården-HV71 4-3 OT

Halvvägs in i matchen hade HV71 gått upp i en 3-1-ledning. Många trodde nog att HV71 skulle gå mot tre poäng då, men hemmalaget stod för en imponerande vändning. Andrea Dalen satte kvitteringen med mindre än fyra minuter kvar av tredje perioden. Sedan klev Josefine Holmgren fram som Djurgårdens stora övertidshjälte. Den extrapoängen är också det som skiljer mellan tabellfemman Djurgården (åtta poäng) och sexan HV71 (sju poäng).

10:51 0-1 (EQ) HV71 22. Marchment, Kennedy (3)

21:44 1-1 (EQ) DIF 14. Mauermann, Alexis (1)

26:13 1-2 (PP1) HV71 17. Stone, Danielle (5)

27:33 1-3 (EQ) HV71 67. Löwenhielm, Michelle (1)

33:17 2-3 (EQ) DIF 63. Jakobsen, Josefine (3)

56:21 3-3 (EQ) DIF 10. Dalen, Andrea (1)

63:33 4-3 (EQ) DIF 37. Holmgren, Josefine (1)

Linköping-Göteborg 3-2 SO

Göteborg har tagit säsongens första poäng och den kom borta mot Linköping. Göteborg tog ledningen redan efter drygt tre minuter, men Linköping kom tillbaka och gjorde två mål inom loppet av drygt två minuter. Margot Desvignes såg dock till att det blev delad pott efter full tid, men extrapoängen knep LHC tack vare sin straffvinst. Noterbart är att Göteborgs målvakt Frida Axell räddade 51 skott.

För Linköping var det här fjärde segern och därmed är de uppe på tredje plats.

03:46 0-1 (PP1) GÖT 66. Radova, Tereza (1)

05:20 1-1 (EQ) LHC 44. Umpherville, Carrigan (1)

07:46 2-1 (EQ) LHC 57. Tardif, Celine (1)

31:57 2-2 (EQ) GÖT 6. Desvignes, Margot (1)

3-2 (GWS) LHC 14. Hirschy, Gracen (1)