Luleå/MSSK: Minatsu Murase
Publicerad: 2019-08-29
Nyförvärv
Under kommande dagar kommer vi att höra av ett nyförvärv i respektive lag. Vi har kommit fram till Minatsu Murase som lämnade Stockholm och AIK och flyttade upp till Luleå för att spela för regerande mästarna.

Ny säsong och nytt lag! Vad lockade dig till klubbytet?. – Min sambo spelade redan för Luleå Hockey så det var en bra möjlighet att få bo tillsammans med hela familjen och att själv kunna spela hockey. Dessutom kändes det spännande att gå till Luleå Hockey som jag hört så mycket bra om som förening.

Hur har dina första intryck av din nya klubb varit?
– Väldigt proffsig förening och ett lag fyllt med roliga och trevliga tjejer som det ska bli roligt att kämpa tillsammans med i vinter.

Vad hoppas du att klubbytet ska tillföra för dig personligen?
– Man hoppas alltid att man ska fortsätta utvecklas både som person och som hockeyspelare och det kommer jag att ha goda förutsättningar att göra även här.

Och vad vill du bidra med i ditt nya lag?
– Förhoppningsvis med en massa fina räddningar som hjälper laget att vinna plus att bidra med en positiv attityd så att vi får en rolig säsong tillsammans.

Vad har ni för förväntningar på nästa säsong för ert lag?
– Att vi alla ska göra vårt bästa och att föreningen ska försvara sitt SM-guld.

Hur har försäsongsträningen sett ut hittills och vad fokuserar ni på just nu?
– Första delen har jag tränat på bra själv i Stockholm och anslöt till laget i början på augusti. Efter det har vi kört på bra tillsammans. Snart drar vi på turnering i Ryssland och efter det sätter allt igång på allvar, vilket ska bli väldigt roligt.

Snabba frågor

Vem är din nya klubbs clown i omklädningsrummet?
– Jag tycker att alla spelare är lika roliga

Vem är starkast i hockeyfysen?
– Jenni Hiirikoski.

Vem har bästa sommarbrännan?
– Det måste vara jag själv :)

Vem längtar mest efter seriestart?
– Sara Grahn.

Svenska Damhockeyligan