Sillykoll: Så har klubbarna värvat senaste veckan
Publicerad: 2022-06-23
Sillykoll
Säsongen 2022/23 närmar sig och klubbarna rustar inför seriestart. Här går vi igenom det som har hänt i SDHL-lagen under den senaste veckan.

Leksand värvar duo

Leksand har förstärkt laget med två kanadensiska forwards – Victoria Klimek samt Anna Purschke.

Den 22-åriga Klimek har spelat i Syracuse University i fem raka säsonger och den gångna var hennes poängmässigt bästa. Hon gjorde 23 poäng, varav tio mål, på 32 matcher.

– Vi hämtar in Victoria från Syracuse University där hon varit en stabilt producerande spelare genom hela hennes collegetid. Vi hoppas hon ska fortsätta producera poäng även i SDHL, och att hennes storlek kan komma till nytta nu när förutsättningarna förändras med nya regler i ligan, säger Leksands Alexander Bröms.

24-årige Purschke har sex säsonger i rad spelat för Mount Royal University.

– Jag har fått lära mig att Leksands IF är en förening med stark historik och kultur med abitionerna att vinna ett mästerskap. Det finns mycket talang i spelartruppen, och laget har bra ledning och personer runt truppen. Med supportrarnas uppbackning ser jag verkligen fram emot att få komma igång, säger Purschke.

Byter Leksand mot Brynäs

Lindsay Agnew, 24, byter klubb inom SDHL. Hon gjorde den gångna säsongen tio poäng på 36 matcher. Nu lämnar backen Dalarna för en flytt till Gävle och Brynäs.

– Lindsay är en väldigt skicklig tvåvägsback som nu gör vår backuppsättning komplett. Hon är bra med pucken, duktig på att sätta i gång spelet och rejäl i sitt försvarsspel, säger Brynäs sportchef Erika Grahm till klubbens hemsida.

AIK-duo lämnar SDHL

Frölunda fortsätter att värva SDHL-meriterade spelare. Den gångna veckan har de plockat in Sarah-Ève Coutu-Godbout, som den gångna sösongen tillhörde AIK.

Även Linnea Hedin lämnar AIK och SDHL. Hon har skrivit på för Färjestad.

Det står också klart att Lenka Serdar inte spelar i Linköping kommande säsong. Hon har i stället skrivit på för Connecticut Whale.

Johannes Hägglund