• Huvudsponsor

Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep

Göteborg HC: Mikael Lundin om lagbygget

16 augusti 2019 10:31
Försäsong

Tidigare i veckan tittade vi på statistik från den gångna säsongen, men hur ser egentligen lagbygget ut inför den kommande säsongen? Mikael Lundin, sportchef i Göteborg HC tar oss igenom det.


Först och främst, hur många spelare har ni i laget just nu?
– GHC växer och kan från år till år hela tiden erbjuda våra tjejer bättre och bättre villkor. Vår konstanta jakt på skickliga och lovande spelare pågår konstant över hela året. Det finns en tunn bredd på senior spelare i Sverige så vill man ha toppen så finns dessa spelare utomlands. Fokus kanske ofta går till Nordamerika men övriga Europa är också väldigt intressant.

Vilka har ni tappat från föregående säsong?
– Från förra säsongens trupp så har vi lyckats behålla kärnan av spelarna både svenska och utländska tjejer vilken för oss är viktigt. Av fjolårets trupp är de 12 tjejer som valt att stanna eller förlänga sina kontrakt.

Vilka är nya till säsongen som kommer?
– Till dags datum är vi nöjda med de förstärkningar som kommer till oss, vi känner att vi hittat de profiler och den kunskap som skall ta oss några steg framåt kommande säsong. Vi stärker upp vår backsida med Samantha Fieseler som kommer från Mercyhurst, Emma Keenan kommer från NCAA vinnarna Clarkson, Celine Tardif kommer från UBC. Ellie Punnet kommer närmast från spel i Schweiz. Nya forwards är Signe Sass från Danmark, samt att Emma Johansson kommer tillbaka efter en sejour i Karlskrona. Vårt målvaktpar Nicole och Frida kommer få lite konkurens av Akane Konishi som kommer från Japan.

– Vår trupp är absolut bredare i år och vi har spännande unga juniorer som kommer utvecklas under säsongen. Vi har skruvat lite på sommar fysen och fått ett bra gensvar där från ledare men framför allt spelare.

Vad har du för förväntningar på de nya spelarna? Vad ska de tillföra?
– Vi har varit väldigt noga i år med att hitta profiler, tjejer med erfarenhet av tuffa matcher men som samtidigt är ledare och drivande. Jag hoppas våra nya spelare tillför stabilitet och givetvis en höjning av lagets totala skicklighet.

Är ni på jakt efter fler spelare? Vilka roller saknas?
– Vi har idag två platser kvar att fylla och det är två forwards som kan göra skillnad och som kan göra det där riktigt tuffa jobbet framför mål.

Vad för typ av lag kommer ni ställa upp med på isen säsongen 2019/20?
– Vi har som de flesta andra lag bytt ut flera spelare, men vill ändå säga att stommen av våra svenska spelare och ett antal utländska finns kvar. Men vi har försökt hitta de spelare som kan totalt sett höja nivån på laget. Vi vill fortsätta att utveckla GHCs spel men vi kommer vara ett starkare lag med bättre defensiv och snabbare anfal