• Huvudsponsor

Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Måndag Mån 28 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Fredag Fre 1 November Nov
Lördag Lör 2 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Onsdag Ons 20 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov

Göteborg HC: Mikael Lundin om lagbygget

16 augusti 2019 10:31
Försäsong

Tidigare i veckan tittade vi på statistik från den gångna säsongen, men hur ser egentligen lagbygget ut inför den kommande säsongen? Mikael Lundin, sportchef i Göteborg HC tar oss igenom det.


Först och främst, hur många spelare har ni i laget just nu?
– GHC växer och kan från år till år hela tiden erbjuda våra tjejer bättre och bättre villkor. Vår konstanta jakt på skickliga och lovande spelare pågår konstant över hela året. Det finns en tunn bredd på senior spelare i Sverige så vill man ha toppen så finns dessa spelare utomlands. Fokus kanske ofta går till Nordamerika men övriga Europa är också väldigt intressant.

Vilka har ni tappat från föregående säsong?
– Från förra säsongens trupp så har vi lyckats behålla kärnan av spelarna både svenska och utländska tjejer vilken för oss är viktigt. Av fjolårets trupp är de 12 tjejer som valt att stanna eller förlänga sina kontrakt.

Vilka är nya till säsongen som kommer?
– Till dags datum är vi nöjda med de förstärkningar som kommer till oss, vi känner att vi hittat de profiler och den kunskap som skall ta oss några steg framåt kommande säsong. Vi stärker upp vår backsida med Samantha Fieseler som kommer från Mercyhurst, Emma Keenan kommer från NCAA vinnarna Clarkson, Celine Tardif kommer från UBC. Ellie Punnet kommer närmast från spel i Schweiz. Nya forwards är Signe Sass från Danmark, samt att Emma Johansson kommer tillbaka efter en sejour i Karlskrona. Vårt målvaktpar Nicole och Frida kommer få lite konkurens av Akane Konishi som kommer från Japan.

– Vår trupp är absolut bredare i år och vi har spännande unga juniorer som kommer utvecklas under säsongen. Vi har skruvat lite på sommar fysen och fått ett bra gensvar där från ledare men framför allt spelare.

Vad har du för förväntningar på de nya spelarna? Vad ska de tillföra?
– Vi har varit väldigt noga i år med att hitta profiler, tjejer med erfarenhet av tuffa matcher men som samtidigt är ledare och drivande. Jag hoppas våra nya spelare tillför stabilitet och givetvis en höjning av lagets totala skicklighet.

Är ni på jakt efter fler spelare? Vilka roller saknas?
– Vi har idag två platser kvar att fylla och det är två forwards som kan göra skillnad och som kan göra det där riktigt tuffa jobbet framför mål.

Vad för typ av lag kommer ni ställa upp med på isen säsongen 2019/20?
– Vi har som de flesta andra lag bytt ut flera spelare, men vill ändå säga att stommen av våra svenska spelare och ett antal utländska finns kvar. Men vi har försökt hitta de spelare som kan totalt sett höja nivån på laget. Vi vill fortsätta att utveckla GHCs spel men vi kommer vara ett starkare lag med bättre defensiv och snabbare anfal