Brynäs vann returen mot HV när samtliga hemmalag vann
Publicerad: 2019-11-30
Efter match
Efter att ha bortaslagit Brynäs på fredagskvällen var det dags för lördagsretur - och Gävletjejerna var revanschsugna mot HV71. Efter 60 minuter vann Brynäs med hela 7-2 och blir med det ett av ytterst få lag att hittills slå HV71 denna säsongen. I övrigt vann både AIK, Djurgården och Leksand sina hemmamatcher.

Brynäs - HV71 7-2

Ett revanschsuget Gävlelag efter gårdagsförlusten mot HV71 inledde starkt och Erika Grahm gav Brynäs ledningen redan efter 10 (!) sekunder. Knappa kvarten senare kvitterade HV-backen Morin och Tougas gav bortalaget ledningen, men sen kom hemmalaget igång på riktigt. Med bland annat två mål i numerärt underläge lyckades man med bedriften - ja, man kan kalla det så efter spelet HV visat upp denna säsongen - att slå Jönköpingslaget över tre perioder. Och dessutom med hela 7-2.

0:10 1-0 (EQ) BIF 24. Grahm, Erika (6)
14:23 1-1 (EQ) HV71 5. Morin, Sidney (8)
23:00 1-2 (EQ) HV71 19. Tougas, Kaitlyn (7)
25:46 2-2 (EQ) BIF 15. Stalder, Lara (25)
30:28 3-2 (SH1) BIF 13. Cava, Michela (13)
32:30 4-2 (EQ) BIF 10. Krizova, Denisa (7)
39:32 5-2 (EQ) BIF 13. Cava, Michela (14)
43:15 6-2 (SH1) BIF 15. Stalder, Lara (26)
52:37 7-2 (EQ) BIF 10. Krizova, Denisa (8)

AIK - Linköping 1-0

Ett AIK med stabil mittenplacering ställdes mot ett poängjagande Linköping - och det skulle bli jämnt. Endast ett mål skulle falla under de 60 spelminuterna och det skulle Ida Nikula göra för sitt hemmalag, AIK. Linköping pressade på, men fick inte in puckuslingen och AIK tog tre sköna lördagspoäng.

10:46 1-0 (EQ) AIK 19. Nikula, Ida (2)

Djurgården - SDE 3-1

I Stockholmsderbyt mellan Djurgården och SDE var det bortalaget SDE som tog ledningen redan efter två spelade minuer, då Amy Budde hittade rätt för andra gången denna säsongen. Men Jennifer Wakefield och hennes Djurgården ville annat och pressade, pressade och pressade - och till slut kom målen. En minut in i period tre kom kvitteringen och ytterligare två kom av bara farten och segern var hemma.

02:10 0-1 (EQ) SDE 3. Budde, Amy (2)
40:52 1-1 (EQ) DIF 39. Wakefield, Jennifer (7)
47:50 2-1 (EQ) DIF 10. Dalen, Andrea (7)
54:18 3-1 (EQ) DIF 18. Östensson, Alice (4)

Leksand - Göteborg 2-0

Leksand fortsätter att vinna. Wow, vad har man gjort med laget för att vända den negativa treden till att nu ha tagit fyra raka segrar och dagens kom mot Göteborg, som man returmöter redan på söndagen.

25:51 1-0 (EQ) LIF 36. Furulund, Andrine (2)
43:24 2-0 (PP1) LIF 17. Holm Peters, Maria (2)