• Huvudsponsor

Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep

Kvartsfinal 1: Luleå/MSSK mot AIK

13 februari 2019 10:00
Slutspel 18/19

Nu är det äntligen dags för slutspel i årets upplaga av SDHL. Närmast väntar kvartsfinaler och i den ena serien har vi seriesegrarna, och regerande mästarna, Luleå/MSSK mot åttondeplacerade AIK.


Nytt för i år är att matcherna avgörs i bäst av fem matcher och spelordningen lyder hemma, borta, borta, hemma och hemma. Därmed får seriesegrarna Luleå/MSSK inleda hemma innan serien går vidare.

Kvartsfinal 1
Den första kvartsfinalen spelas den 13 februari och nedsläpp sker 18:00 i COOP Norrbotten Arena. Hemmalaget Luleå/MSSK har vunnit grundserien fyra säsonger i rad efter att ha spelat i SDHL just fyra säsonger. För åttondeplacerade AIK väntar med andra ord en tuff matchserie.

AIK´s huvudtränaren Jared Cipparone har tidigare sagt att Stockholmslaget måste begränsa Luleås målchanser samt undvika onödiga utvisningar för att ha en chans att skrälla mot seriesegrarna.

Närmast väntar alltså bortamatch i en serie som på förhand ser väldigt tuff ut för er del, hur ska ni göra för att ta poäng i Luleå?
– Det kommer bli en tuff match på bortaplan. Om vi ska ha en chans att vinna måste vi spela med tålamod och hålla ihop som ett lag. Vi måste vara villiga att verkligen tävla och åka mycket skridskor. Luleå spelar med ett högt tempo, kan vända spelet snabbt och vi har inte råd att stå stilla.

– Vi måste hitta ett sätt att skapa liksom utnyttja chanserna vi får. Vi vet att det är ett tufft motstånd och vi kommer vara förberedda för en intensiv match. Vi åker inte upp till Luleå i hopp om att vara nära, vi åker dit för att vinna.

Vad väntar ni av motståndarna i den första kvartsfinalen?

  • Förväntar mig att Luleå kommer komma ut med mycket energi. De kommer vilja sätta oss på prov direkt och beroende på hur många som är på plats så kommer de involveras och ge dem energi. Vi måste ”vädra stormen” tidigt i matchen och ha tålamod i vårt spel. Vi har haft tur som varit uppe i Luleå tidigare denna säsong och fått spela inför stor publik så våra yngre tjejer speciellt är med förberedda för en sådan miljö.

För Luleå/MSSK och huvudtränaren Fredrik Glader gäller det att fortsätta på den inslagna vägen och ladda om för slutspelet.

Finns det en risk att spelarna är nöjda med spelet som varit och därmed underskattar motståndarna?
– Vi jobbar varje dag på att bli bättre och har tävlingsmiljö som inte tillåter nån att vara nöjd så nej, det finns ingen underskattning.

Hur viktig är det att vinna den första kvartsfinalen av eventuellt fem?
– Det gäller att vara först till tre så jag väner det att sista matchen är viktigast att vinna i serien.

Läs mer om Jared Cipparones tankar inför deras chanser att skrälla mot Luleå. Läs mer om varför Fredrik Glader säger att de måste bli ännu mer effektiva inför slutspelet.

Matchen startar 18.00 och sänds på Svenskhockey.tv