Två uddamålssegrar – och Luleå vann toppmötet
Publicerad: 2020-09-20
Tre SDHL-matcher spelades i dag och två av dem slutade med uddamålsvinst, där SDE och Djurgården stod som segrare. Dagens tredje match vann Luleå mot Linköping med 4-2.

Luleå/MSSK-Linköping 4-2

Den tidiga toppmatchen mellan Luleå/MSSK och Linköping inleddes med en mållös förstaperiod. Sedan klev Emma Noridn in i handlingarna. Luleåstjärnan gjorde 1-0 och assisterade sedan till 3-1 samt 4-1. Linköping reducerade till 2-4 med knappt två och en halv minut kvar av tredje perioden. Närmare än så kom aldrig östgötarna och det var Linköpings första förlust den här säsongen. Luleå har inlett säsongen med fyra raka segrar

23:00 1-0 (EQ) LHF 29. Nordin, Emma (3)

37:03 2-0 (PP2) LHF 16. Nieminen, Petra (2)

45:25 2-1 (PS) LHC 24. Bullock, Carly (2)

46:35 3-1 (EQ) LHF 86. Cava, Michela (3)

55:19 4-1 (PP1) LHF 86. Cava, Michela (4)

57:37 4-2 (PP1) LHC 36. Kruse Johansen, Emilie (1)

SDE-Leksand 3-2 OT

Leksand tog ledningen två gånger om mot SDE. Både 1-0 och 2-1 kom i powerplay, men SDE kvitterade två gånger om. 2-2-målet gjorde Kelty Apperson med mindre än två minuter kvar. I förlängningen sköt sedan Keyleigh Hamers extrapoängen till SDE. Därmed är SDE sexa i tabellen på fem poäng, en poäng före Leksand.

04:54 0-1 (PP1) LIF 13. Sköld, Hanna (2)

15:21 1-1 (EQ) SDE 18. Anderson, Alexandra (1)

20:21 1-2 (PP1) LIF 16. Armborg, Kajsa (1)

57:56 2-2 (EQ) SDE 17. Apperson, Kelty (2)

62:31 3-2 (EQ) SDE 4. Hamers, Kayleigh (1)

Modo-Djurgården 1-2

Modo och Djurgården stod båda på tre poäng inför dagens omgång och det var hemmalaget som började bäst. Erica Reider satte 1-0 i powerplay, men glädjen blev kortvarig. Djurgården kvitterade endast fyra minuter senare. Matchen såg ut att gå mot förlängning, men då klev Josefine Jakobsen fram och med 3.33 minuter kvar av tredje perioden satte hon matchavgörande 2-1.

28:28 1-0 (PP1) MODO 17. Rieder, Erica (1)

32:41 1-1 (PP1) DIF 16. Bujold, Sarah (2)

56:27 1-2 (EQ) DIF 63. Jakobsen, Josefine (2)