• Huvudsponsor

Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Onsdag Ons 19 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Fredag Fre 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Lördag Lör 5 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Söndag Sön 20 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Onsdag Ons 23 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Fredag Fre 25 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb

Kandidaterna till Månadens spelare

1 december 2021 14:57
Månadens spelare

Hela säsongen kommer Månadens spelare i SDHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Här är kandidaterna till Månadens spelare i november.


Svenska Spel är sedan i år ny huvudsponsor till Svenska Spel Damhockeyligan. Tillsammans utser de Månadens Spelare där vinnaren tilldelas Hejapriset på 10 000 kronor som ska gå till ett projekt som ska stärka svensk ishockey.

– Genom Hejapriset till Månadens Spelare tillför vi viktiga medel till projekt som utvecklar svensk ishockey. För oss är det viktigt att också visa vår uppskattning till de klubbar som bedriver en enormt betydelsefull verksamhet runt om i landet, och genom Hejapriset gör vi just det, säger Mats Einarsson, sponsringsstrateg på Svenska Spel

Kandidaterna i november

Josefin Bouveng, Brynäs

Slutspelets poängdrottning har växlat upp rejält. Josefin Bouveng missade några matcher i oktober, men var tillbaka med besked efter landslagsuppehållet. 20-åringen gjorde hattrick samt två assist i comebacken mot SDE. Det följde hon upp med att göra poäng i tre raka matcher, och på dessa tre matcher gjorde hon fem poäng (2+3).

Sydney Brodt, Linköping

Linköping har vunnit fyra av fem matchen i november. Mycket tack vare kedjan med Sydney Brodt, Andrea Dalen och Lenka Serdar, som tillsammans har svarat för 32 poäng. Brodt är den som framförallt har gjort målen. Amerikanskan har gjort sex mål under november och är därmed målbäst i ligan under den gångna månaden.

Amanda Johansson, Leksand

Amanda Johansson fortsätter att imponera den här säsongen. Leksandsmålvakten stod fyra av Leksands fem matcher i november. Hon inledde med att hålla nollan mot SDE. Därefter blev det seger mot AIK och hon var en stor anledning att Leksand spelade jämnt både mot Brynäs och MoDo. Johansson hade 91,80 i räddningsprocent under november.

Petra Nieminen, Luleå/MSSK

Petra Nieminen gör sällan en dålig match och även om Luleå/MSSK har förlorat två av fyra matcher kan man inte klaga på den finska storstjärnans leverans. Nieminen har gjort sju poäng (3+4) och har därmed varit direkt inblandad i 58 procent av Luleå/MSSK:s mål under den gångna månaden. Dessutom hade Nieminen 23 skott på mål på dessa fyra matcher.

Lara Stalder, Brynäs

Schweiziskan har en nyckelroll i Brynäs offensiv och matcherna under november har inte varit något undantag. Lara Stalder, som fick pris som Månadens spelare i september/oktober, snittade tre poäng per match under den gångna månaden. Hon gjorde tolv poäng, fördelat på fem mål och sju assist, på fyra matcher. Stalder har därmed drygat ut sin ledning i SDHL:s poängliga och är nu tio poäng före tvåan Petra Nieminen.

Till samlingssidan för Månadens spelare