Kandidaterna till Månadens spelare
Publicerad: 2021-12-01
Månadens spelare
Hela säsongen kommer Månadens spelare i SDHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Här är kandidaterna till Månadens spelare i november.

Svenska Spel är sedan i år ny huvudsponsor till Svenska Spel Damhockeyligan. Tillsammans utser de Månadens Spelare där vinnaren tilldelas Hejapriset på 10 000 kronor som ska gå till ett projekt som ska stärka svensk ishockey.

– Genom Hejapriset till Månadens Spelare tillför vi viktiga medel till projekt som utvecklar svensk ishockey. För oss är det viktigt att också visa vår uppskattning till de klubbar som bedriver en enormt betydelsefull verksamhet runt om i landet, och genom Hejapriset gör vi just det, säger Mats Einarsson, sponsringsstrateg på Svenska Spel

Kandidaterna i november

Josefin Bouveng, Brynäs

Slutspelets poängdrottning har växlat upp rejält. Josefin Bouveng missade några matcher i oktober, men var tillbaka med besked efter landslagsuppehållet. 20-åringen gjorde hattrick samt två assist i comebacken mot SDE. Det följde hon upp med att göra poäng i tre raka matcher, och på dessa tre matcher gjorde hon fem poäng (2+3).

Sydney Brodt, Linköping

Linköping har vunnit fyra av fem matchen i november. Mycket tack vare kedjan med Sydney Brodt, Andrea Dalen och Lenka Serdar, som tillsammans har svarat för 32 poäng. Brodt är den som framförallt har gjort målen. Amerikanskan har gjort sex mål under november och är därmed målbäst i ligan under den gångna månaden.

Amanda Johansson, Leksand

Amanda Johansson fortsätter att imponera den här säsongen. Leksandsmålvakten stod fyra av Leksands fem matcher i november. Hon inledde med att hålla nollan mot SDE. Därefter blev det seger mot AIK och hon var en stor anledning att Leksand spelade jämnt både mot Brynäs och MoDo. Johansson hade 91,80 i räddningsprocent under november.

Petra Nieminen, Luleå/MSSK

Petra Nieminen gör sällan en dålig match och även om Luleå/MSSK har förlorat två av fyra matcher kan man inte klaga på den finska storstjärnans leverans. Nieminen har gjort sju poäng (3+4) och har därmed varit direkt inblandad i 58 procent av Luleå/MSSK:s mål under den gångna månaden. Dessutom hade Nieminen 23 skott på mål på dessa fyra matcher.

Lara Stalder, Brynäs

Schweiziskan har en nyckelroll i Brynäs offensiv och matcherna under november har inte varit något undantag. Lara Stalder, som fick pris som Månadens spelare i september/oktober, snittade tre poäng per match under den gångna månaden. Hon gjorde tolv poäng, fördelat på fem mål och sju assist, på fyra matcher. Stalder har därmed drygat ut sin ledning i SDHL:s poängliga och är nu tio poäng före tvåan Petra Nieminen.

Till samlingssidan för Månadens spelare

Johannes Hägglund