Efterlängtad Leksandsvinst – och tre bortasegar
Publicerad: 2021-01-16
Efter match
Efter elva raka förluster fick Leksand fira en seger igen. Dalalaget besegrade AIK med 4-1. I lördagens tre övriga matcher var det bortalagen, Luleå/MSSK, Modo samt HV71, som vann.

Leksand-AIK 4-1

Senast Leksand vann en match i SDHL var den 14 november, men nu, drygt två månader senare, var det dags igen. Leksand besegrade AIK på hemmaplan och segern grundlades i den första perioden där Leksand gjorde tre mål. I slutet av matchen fastställde Saana Valkama slutresultatet till 4-1 – vilket var hennes andra mål i matchen.

02:15 1-0 (EQ) LIF 18. Sjölund, Linnéa (1)

09:05 2-0 (PP1) LIF 23. Valkama, Saana (4)

19:15 3-0 (PP1) LIF 24. Karlsson, Ida (1)

52:20 3-1 (EQ) AIK 26. Pribylova, Vendula (4)

57:58 4-1 (EQ) ENG LIF 23. Valkama, Saana (5)

Göteborg-HV71

Göteborg kunde inte skrälla mot HV71, men i halva matchen höll tabelljumbon målmässigt jämna steg med serietrean. Sidney Morin spräckte nollan efter knappt 32 spelade minuter. Sanni Hakala utökade Jönköpingslagets ledning i den tredje perioden – och 2-0 blev också slutresultatet.

31:59 0-1 (EQ) HV71 5. Morin, Sidney (14)

47:47 0-2 (EQ) HV71 23. Hakala, Sanni (7)

Djurgården-Modo 2-3 SO

Efter tre raka förluster mot Djurgården den här säsongen tog Modo till slut en seger mot Stockholmslaget. Men det krävdes straffläggning för att skilja på lagen. Stor hjälte blev Lina Ljungblom, som var den enda målskytten i straffläggningen.

Modo tar nu in på både Djurgården och Linköping. Övikslaget är sexa i tabellen, sex poäng bakom femman LHC. Modo har dessutom en match mindre spelad.

04:41 0-1 (PP1) MODO 25. Grundström, Maja (7)

12:07 1-1 (EQ) DIF 20. Pedersen, Karoline (1)

26:56 2-1 (PP1) DIF 41. Lundin, Sofie (6)

35:47 2-2 (EQ) MODO 10. Sundin, Wilma (1)

2-3 (GWS) MODO 7. Ljungblom, Lina (9)

Linköping-Luleå/MSSK 2-5

Linköping åkte på veckans andra förlust. Slutresultatet mot Luleå/MSSK blev 2-5, men efter drygt halva matchen var det hemmalaget som hade ledningen med 2-1. Men Luleå/MSSK gjorde fyra raka mål, varav de två sista i tom kasse, och därmed har norrbottningarna tolv raka vinster. Poängbäst hos gästerna var Michela Cava med tre poäng (2+1).

06:29 0-1 (EQ) LHF 88. Savolainen, Ronja (7)

17:47 1-1 (PP1) LHC 28. Mcgill, Rhyen (9)

33:17 2-1 (EQ) LHC 9. Wakefield, Jennifer (14)

36:56 2-2 (EQ) LHF 86. Cava, Michela (23)

38:21 2-3 (EQ) LHF 88. Savolainen, Ronja (8)

58:39 2-4 (EQ) ENG LHF 86. Cava, Michela (24)

59:17 2-5 (EQ) ENG LHF 67. Peterson, Linn (5)