Täta matcher i SDHL på fredagskvällen
Publicerad: 2019-10-04
Två av de tre matcherna som spelades på fredagen avgjordes efter ordinarie speltid. MODO segrade mot Brynäs efter straffar, Djurgården slog Linköping efter förlängning och Luleå/MSSK bortabesegrade Leksand.

Brynäs-MODO 1-2 STR

Brynäs tog ledningen tidigt i den andra perioden vilket stod sig perioden ut. En MODO-kvittering i tredje tog matchen hela vägen till straffläggning. Där var MODO obarmhärtiga och satte straff efter straff.

20:49 1-0 (EQ) BIF 2. Nylén-Persson, Maja (2)
51:58 1-1 (EQ) MODO 19. Clement Heydra, Katia (3)
Straff 1-2 MODO 19. Clement Heydra, Katia (4)

Linköping-Djurgården 2-3 OT

Djurgården hade ledningen i matchen två gånger om, men Linköping kvitterade dubbelt. Kvitteringen till 2-2 kom med bara två minuter kvar att spela av ordinarie tid. Djurgården avgjorde sedan i förlängningen genom Alice Östensson.

32:55 0-1 (EQ) DIF 63. Jakobsen, Josefine (2)
42:36 1-1 (EQ) LHC 12. Morset, Ingrid (1)
46:55 1-2 (PP1) DIF 16. Bujold, Sarah (3)
58:00 2-2 (EQ) LHC 44. Hickel, Zoe (3)
61:18 2-3 (EQ) DIF 18. Östensson, Alice (1)

Leksand-Luleå/MSSK 3-6

Luleå/MSSK ryckte ifrån till 0-4 efter två perioder och det blev en alldeles för brant uppförsbacke för Leksand. Luleå/MSSK hänger på i toppstriden medan Leksand är fortsatt utan poäng i SDHL.

13:42 0-1 (EQ) LHF 16. Nieminen, Petra (3)
14:12 0-2 (EQ) LHF 16. Nieminen, Petra (4)
38:54 0-3 (EQ) LHF 8. Berglund, Ebba (1)
39:47 0-4 (EQ) LHF 33. Karvinen, Michelle (2)
43:06 1-4 (EQ) LIF 4. Johansson, Wilma (1)
45:44 2-4 (EQ) LIF 16. Armborg, Kajsa (1)
47:23 2-5 (EQ) LHF 33. Karvinen, Michelle (3)
56:44 3-5 (PP1) LIF 21. Hall, Nicole (3)
59:09 3-6 (SH1) ENG LHF 67. Peterson, Linn (1)