• Huvudsponsor

Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep

Kvartsfinal 1: Linköping mot Djurgården

13 februari 2019 12:00
Slutspel 18/19

Fjolårets silvermedaljörer LHC gör upp med ett formstarkt DIF om att ta sig vidare i slutspelet i en av årets fyra kvartsfinaler.


Nytt för i år är att matcherna avgörs i bäst av fem matcher och spelordningen lyder hemma, borta, borta, hemma och hemma. Linköping, i egenskap av trea, inleder alltså hemma mot sexan Djurgården.

Kvartsfinal 1

Nedsläpp sker 19:00 i SAAB arena under onsdagskvällen. Linköping, som varit skadedrabbade under säsongen, ser fram emot ett fartfyllt möte med Djurgården. Huvudtränaren Madeleine Östling menar att Linköping hade behövt vara jämnare under säsongen för att konkurrera om platserna över.

Vad krävs av er under den här kvartsfinalserien för att besegra ett Djurgården som avslutat säsongen starkt?
– Det krävs ett otroligt hårt arbete varje match, period och byte. Det är slutspel och de bästa lagen gör upp om att ta sig vidare, därför är det viktigt med noggrannhet i vårt spel både med puck men kanske framförallt i spelet utan puck. Vi kommer att underkasta oss det hårda och tuffa jobbet som krävs för att avancera i ett slutspel och göra fler saker bättre än Djurgården, det kommer ta oss vidare från kvartsfinalen.

Ni inleder kvartsfinalserien på hemmaplan, vad betyder det?
– Alltid skönt att inleda på hemmaplan men mer än så är det egentligen inte. Vi kommer behöva spela bra hockey på borta is minst två gånger också för att ta oss vidare men givetvis ska vi lägga en bra grund för detta och ta nytta av att vi startar på hemmais imorgon.

Djurgården och huvudtränaren Alana Blahoski tar med sig den starka avslutningen på säsongen in i slutspelet och menar att de gjort några av deras bästa matcher under säsongen mot just LHC.

Du har tidigare sagt att ni spelat väldigt bra mot just Linköping under grundserien, varför tror du att det har varit så?

  • Den andra halvan av säsongen inklusve senaste matchen mot Linköping var vi effektiva i forchecking och i vår defensiva zon. Varje spelare steppade upp och förstod att varje individ kan göra skillnad varje gång de är på isen.

– Lollo (Lovisa Berndtsson) har spelat väldigt bra, sett pucken och haft en kontrollerat spel. Vi har varit mer effektiva på isen och haft en annat tankesätt, alla förstår att vi är talangfullt lag.

Och vad krävs för att ni ska gå vinnande ur den första kvartsfinalen nu?
– Effektivt spel på isen av alla spelare och tankesättet kommer avgöra hur långt vi tar oss den här säsongen. Alla har sin roll i det föregånga och framtidens framgång. Spelarna spelar för varandra. Smart hockey och hårt jobb kommer att ta oss igenom kvartsfinalserien.

Läs mer om Östlings sammanfattning av säsongen 18/19 samt det stundande slutspelet här. Läs mer om Blahoskis tankar kring kommande kvartsfinaler mot Linköping här.

Matchen startar 19.00 och sänds på Svenskhockey.tv