Dubbla favoritsegrar
Publicerad: 2020-09-27
Göteborg tog något överraskande poäng av topplaget Linköping i går, men de lyckades inte upprepa den bedriften i dag mot Djurgården. Stockholmslaget vann med komfortabla 6-0. Även i Dalarna blev det favoritseger när tabelltvåan Luleå/MSSK besegrade åttan Leksand.

Leksand-Luleå/MSSK 1-2

Michela Cava forstätter att producera. Kanadensiska stod för två nya mål mot Leksand och därmed är hon uppe på tolv poäng – och toppar med det SDHL:s poängliga.

Hennes 1-0-mål kom redan efter drygt två minuter. Leksand kvitterade i inledningen av andra perioden, men hemmalagets glädje blev dock kortvarig. Cava utökade till 2-1 och det blev också matchavgörande. Noterbart är att Emma Nordin var med i förarbetet till gästernas 2-1-mål och det var hennes 300:e poäng i Luleå/MSSK-tröjan. Norrbottningarna är nu uppe på 15 poäng efter sex matcher medan Leksand står kvar på fyra pinnar.

02:50 0-1 (EQ) LHF 86. Cava, Michela (5)

21:15 1-1 (PP1) LIF 16. Armborg, Kajsa (2)

25:19 1-2 (PP1) LHF 86. Cava, Michela (6)

Djurgården-Göteborg 6-0

Göteborg lyckades inte följa upp den fina insatsen från i går då de tog en poäng, säsongens första, borta mot Linköping. Djurgårdens Andrea Dalen rivstartade dagens möte med att göra mål redan efter elva sekunder. Samma Dalen gjorde mål efter ytterligare åtta minuter och slutresultatet skrevs till slut till 6-0. Den stora segerorganisatören var Josefine Jakobsen. Hon gjorde ett mål och hade fyra assist.

Djurgården passerar i och med segern både Linköping samt SDE i tabellen och är ny trea. Göteborg är fortsatt näst sist.

00:11 1-0 (EQ) DIF 10. Dalen, Andrea (2)

08:40 2-0 (PP1) DIF 10. Dalen, Andrea (3)

12:03 3-0 (EQ) DIF 14. Mauermann, Alexis (2)

23:26 4-0 (EQ) DIF 12. Munroe, Allie (1)

25:41 5-0 (EQ) DIF 16. Bujold, Sarah (3)

39:15 6-0 (EQ) DIF 63. Jakobsen, Josefine (4)