Semifinal Luleå/MSSK vs. HV71 - Det var nära för HV71, men räckte inte hela vägen
Publicerad: 2019-03-01
Slutspelet 18/19
HV71 som efter onsdagens match på bortaplan förlorade i förlängningen visade på en enorm styrka under kvällens match. Det räckte dock inte hela vägen mot de regerande mästarna som har matchpuck inför söndagens drabbning i Kinnarps Arena.

Matchen inleddes som så många gånger tidigare, med att Luleå/MSSK tog ledningen och det genom Rebecca Stenberg. Målet kom däremot inte förrän med ett par minuter kvar av första perioden som var till HV71 fördel sett till spelet.

Först ut med ett reduceringsmål var i andra peridoen var stjärnskottet Lina Ljungblom. Därefter skulle HV71 komma att ta ledningen i matchen och det genom Sanni Hakala som med sitt lag kunde gå till pausvila med 2-1.

I den tredje och vad som blev sista perioden svängde det friskt och Luleå/MSSK inledde med att kvittera genom Petra Nieminen. 47 sekunder efter kvitteringsmålet kom också målet som gav gästande Luleå ledningen igen, och det från dansk klubba Josefine Hoegh Persson. Några minute senare var Michelle Karvinen framme och utökade ledningen för sitt lag och även om HV71 kämpade in i det sista för att ta igen blev det bara ett mål till, och det från Lina Ljungblom.

Ytterligare en uddamålsförlust för Jönköpingslaget och kvällens vinst för Luleå/MSSK innebär att de har matchpuck inför söndagens match.