• Huvudsponsor

Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar

SDHL Summary 19/20: Huvudtränaren Shane Warschaw, SDE

8 april 2020 10:19
SDHL Summary 19/20

Det har blivit dags att stänga säsongen 2019/20 men innan vi gör det ska ska vi göra en summering av varje lags bedrift denna säsong och har även ställt fem frågor till huvudtränaren. Sist ut är Shane Warschaw.


SDE blev denna säsong historiska när de för första gången i klubbens historia höll sig ovanför strecket och tog en slutspelsplats. I kvartsfinalen fick de se sig själva utslagna men slutspelet var målet och dit tog de sig.

Hur skulle du sammanfatta säsongen 19/20?
– Det var en jättebra säsong för ligan. Jättebra exponering för spelarna och ligan, jag tycker ligan ska vara riktigt nöjda över det här året.

För SDE var det deras bästa säsong någonsin. Vi gjorde vad som behövde göras för att konkurrera och tävla i ligan. Det var ett bra år och vi fick respekten, hade media som pratade om oss i positiva termer och andra hockeymänniskor såg också att vi verkligen försökte bygga ett lag som kunde vinna.

Vad skulle du säga var det bästa med säsongen?
– Hur bra hockeyn var och ha flera lag som tävlade på en högre nivå än tidigare. Det är väldigt kul och se lag som ändrar position och ha möjlighet att prata positivt om flera lag. Att med SDE också vara i slutspelsposition kändes jättebra. Istället för att behöva titta på tabellen hela tiden och förbereda för kvalspel redan i december. Det här säsongen var rolig.

Vad skulle du säga var överraskande, både den interna och externa?
– Hur många som följde ligan, speciellt med den nya tv-dealen. Det var väldigt framgångsrikt tycker jag. Att man lyckades knyta sig an sponsorer.

Också att se den respekt SDE fick från många runtomkring ligan och media. Det var kul att få frågor och kommentarer om positiva situationer. Lag ville inte spela mot oss för att de visste att det skulle bli en tuff match. Vi gav oss en chans att vinna.

Vad tycker du SDHL borde utveckla?

  • Det borde vara organisationer ifrån herrligan. Det inkluderar även disciplinnämnden. Jag tror inte på att SDHL ska vara en utvecklande liga, det borde vara division 1:s ansvar. Jag tycker SDHL skulle försöka att bli den bästa damligan i världen, men om SDHL vill vara en utvecklande liga måste andra regler komma till, men då kommer också kvalitén bli sämre och många bra spelare kommer lämna.

Det är inte heller någon konsekvent disciplinråd. Herrligan får besluten inom en dag, men för oss kan det vara 7-10 dagar eller längre för att få ett beslut. Det skadar ligan i förtroende. SDHL borde få beslut före nästa match ska spelas.

Vad tycker du att klubbens fokus borde vara för kommande säsong?
– SDE behöver bli mer professionell med produkten. Hjälp med fysio, materialare och en materialsponsor som faktiskt ger laget något. Det är ett jättebra ställe att vara på, men att attrahera spelare, då behöver de små sakerna runtomkring laget för att ta det till nästa nivå.