• Huvudsponsor

Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Fredag Fre 1 November Nov
Lördag Lör 2 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Onsdag Ons 20 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov

Inför slutspelet: Luleå/MSSK vill bli ännu mer effektiva

12 februari 2019 11:00
Slutspel 18/19

Nu är det endast en dag kvar till slutspelet och sista laget som får sammanfatta säsongen som varit och det stundande slutspelet är årets, och de senaste fyra säsongernas, seriesegrare Luleå/MSSK. Huvudtränaren Fredrik Glader ser tillbaka på en lyckad säsong men menar att de regerande mästarna måste bli ännu mera effektiva i slutspelet samt höjer ett varningens finger för kvartsfinalmotståndarnas comebackande målvaktsstjärna.


Grundserien är över, hur sammanfattar ni den för er del?  Det är fantastiskt roligt att vi för fjärde säsongen i rad står som seriesegrare i SDHL – det är vi oerhört stolta över och det är ett starkt kvitto på allt det engagemang som spelarna har lagt ner för vårt lag och de förutsättningar som vi i Luleå Hockey gett tjejerna för att utvecklas inom sin idrott. Ser vi tillbaka på SDHL 2018/2019 så har det varit många täta och tighta matcher och det är tydligt att serien har blivit ännu jämnare.

Och nu väntar slutspel, vad behöver ni göra för att sluta på topp även i den?  Vi behöver bli än mer effektiva i vårt spel – både med och utan puck – så att vi kommer upp de extra nivåer som behövs under ett slutspel. Det känns bra att vi den här säsongen kommer spela våra matchserier i bäst av fem matcher, för det gör det hela mer rättvist och seriöst med tanke på all den tid som tjejerna lägger på sina förberedelser under en säsong för att få vara med när allt skall avgöras.     Nämn tre spelare som är extra viktiga inför slutspelet, och varför? Jenni Hiirikoski är med sina ledaregenskaper och sitt sätt att leda laget oerhört betydelsefull för vårt gäng – både på och utanför isen. Sedan går det inte att blunda för att det är världens bästa back med allt vad det innebär i fantastisk ishockey.   Våra målvakter Sara Grahn och Maria Omberg – en duo som kompletterar varandra på ett mycket bra sätt. Oavsett vem av dem som står i mål så är den andre med och pushar. Det gör att vi har en härlig grundtrygghet i alla matcher som vi spelar.   Emma Nordin är SDHL:s vassaste målskytt och en spelare som verkligen visar vägen för hela vårt lag med sitt snabba och raka spel. En spelare som varit med under många år nu och som dessutom är ett viktigt komplement till Michelle Karvinen som tillsammans bildar en av SDHL:s vassaste kedjor.     Närmast väntar kvartsfinal mot AIK, ni ligger i toppen av tabellen och AIK var det sista slutspelskvalificerade laget. Hur kommer den matchserien att se ut? Det känns som en matchserie som skulle kunna gå till fem matcher. AIK har blivit bättre och bättre under hela säsongen och har fått tillbaka Murase i målet vilket gör en stor skillnad för dem. Vi räknar med en stenhård drabbning, även om det är vi som skall gå segrande ur den.