• Huvudsponsor

Lördag Lör 11 Januari Jan
Söndag Sön 12 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Fredag Fre 17 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Idag 22 Januari Jan
Fredag Fre 24 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Söndag Sön 26 Januari Jan
Måndag Mån 27 Januari Jan
Onsdag Ons 29 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan

Linköping: Huvudtränaren Madeleine Östling om lagbygget

1 augusti 2019 10:44
Försäsong

Tidigare i veckan tittade vi på statistik från den gångna säsongen, men hur ser egentligen lagbygget ut inför den kommande säsongen? Madeleine Östling, huvudtränare i Linköping tar oss igenom det.


Först och främst, hur många spelare har ni i laget just nu?
– Vi har 2 målvakter och 11 utespelare (4 backar och 7 forwards) Vi ska ha 18 utespelare i Dam-truppen så det ska in 7 spelare. Precis som föregående år kommer vi ha 2 st öppna platser för våra juniorer att kampas om. Vi är otroligt stolta över att kunna arbeta på det sättet. Vi har en otroligt bra bredd på vår junior- och ungdomssida och det ska vi fortsätta förädla på ett bra sätt.

Vilka har ni tappat från föregående säsong?
– Det finns spelare vi valt att inte förlänga med och också spelare som valt att gå vidare i sina karriärer. De spelare som inte kommer representera Linköping nästa år är; Nicoline Jensen, Emma Murén, Lara Stalder, Amalie Andersen, Kennedy Marchment, Sidney Morin, Anna Kjellbin.

Vilka är nya till säsongen som kommer?
– Hittills har vi 3 st nyförvärv på forwardssidan, Isabell Palm samt Vilma Tanskanen och Annie Sjöstrand.

Vad har du för förväntningar på de nya spelarna? Vad ska de tillföra?

  • Isabell Palm är en tuff spelare som kommer att bidra med karaktär, fart och fläkt. Hon har under de senaste åren utvecklat sitt spel med puck vilket jag tror belönades med en landslagsplats i senaste VM.

– Vilma Tanskanen är stor och stark och jobbar hårt över hela banan. Det är en tvåvägsforward som vi vet också kan producera poäng. I Isabell och Vilma har två riktigt skridskostarka forwards som älskar att jobba hårt över hela banan, två riktiga karaktärsspelare. Jag ser otroligt mycket ”hockey” och bra inställning hos båda, det ska bli väldigt roligt att få jobba med dessa och fortsätta driva dem framåt i sin hockeykarriär.

– Annie Sjöstrand kommer från ”det egna ledet”, hon har alltså gått vårt hockeygymnasium och spelat i vårt division 1 lag. Hon fick chansen redan förra året och visade verkligen framfötterna och tar nu steget upp i SDHL-laget. Annie har en bra skridskoåkning och ett väldigt bra skott. Vi hoppas och tror att Annie ska fortsätta växa och ta ännu fler steg i sin utveckling under nästa säsong.

Är ni på jakt efter fler spelare? Vilka roller saknas?. – Ja, vi ska ha in 7 st spelare, 3 backar och 4 forwards. Vi är noga med rekryteringen av nya spelare. Vi söker bra karaktärer med rätt inställning, moral och lagspelare. Vi vill ha spelare som jobbar hårt över hela banan, med- och utan puck.

Vad för typ av lag kommer ni ställa upp med på isen säsongen 2019/20?
– Vi kommer ställa upp med ett karaktärsstarkt och skridskostarkt lag som jobbar hårt nord-syd. Vi är på god väg redan nu men ännu finns det luckor som ska fyllas.