C More fortsätter sin hockeysatsning – förlänger rättigheter till SDHL till och med säsongen 2024/2025
Publicerad: 2021-04-09
Pressmeddelande
C More bibehåller sin starka rättighetsposition inom svensk ishockey under en lång tid framöver. Nu är det klart att nuvarande avtal med SDHL förlängs till och med säsongen 2024/2025.

– Vi ser stor utvecklingspotential i svensk damhockey och ser fram emot att vara med och stärka intresset för ligan ytterligare. SDHL passar utmärkt in i vår rättighetsportfölj, som bland annat även innehåller långa avtal med herrarnas två högsta ligor, SHL och Hockeyallsvenskan, säger Johan Cederqvist, chef för kanaler och rättigheter på C More.

C More kommer, likt nuvarande säsong, sända totalt 195 av 225 matcher, inklusive SM-slutspelet, på C More samt ett antal av dessa matcher även på Sportkanalen. Övriga matcher sänds av SVT.

– Vi är jättenöjda att en förlängning med C More är på plats. Den resa SDHL har gjort och gör visar att vi är på väg åt rätt riktning. Det här ger både kraft för att fortsätta utveckla ligan och även en trygghet till de som följer SDHL, säger Angelica Lindeberg, kommersiell chef på SDHL.

Svenska Damhockeyligan